; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nasul

Coppola va lansa „Nașul III” într-o nouă versiune

07 September 2020

Studiourile Paramount au anunțat că vor lansa o nouă versiune a filmului „Nașul III' (1990), ultima parte a celebrei trilogii semnate de Francis Ford Coppola (81 de ani), informează dailymail.com.

Celebrul regizor a refăcut începutul, finalul, unele aranjamente muzicale de pe coloana sonoră și câteva scene din „Nașul III'. Realizat la 16 ani după „Nașul II' (1974), „Nașul III' îl înfățișa pe Don Michael Corleone (interpretat de Al Pacino) în vârstă de șaizeci de ani, încercând să-și sustragă familia din lumea mafiei și să intre în legalitate, ducând un trai onorabil. 

Deși a obținut șapte nominalizări la Oscar și șapte la Globul de Aur în 1991, „Nașul III' a fost considerat sub nivelul primelor două filme ale trilogiei. „Nașul' (1972) a fost premiat cu trei Oscaruri și cinci Globuri de Aur, iar „Nașul II' (1974) a obținut șase Oscaruri, fiind considerate capodopere ale cinematografiei și păstrate în registrul național al Bibliotecii Congresului Statelor Unite pentru „importanța lor culturală, istorică și estetică'.  

Francis Ford Coppola a dorit să refacă „Nașul III' pentru că, spune el, filmul a fost „departe de versiunea originală', pe care voiau să o aducă pe ecrane el și scenaristul Mario Puzo (autor al cărții care a inspirat trilogia). Refacerea peliculei „Nașul III' a presupus restaurarea minuțioasă, cadru cu cadru, a filmului original, adăugarea unor imagini inedite din filmul lansat în 1990, precum și repararea zgârieturilor și a petelor de pe negativele inițiale. Întregul proces a durat șase luni și a fost întrerupt de pandemia de coronavirus, așa că a trebuit finalizat de la distanță. 

„Dl. Coppola a supravegheat fiecare aspect al restaurării în timp ce lucra la noul montaj, asigurându-se că versiunea de față va arăta impecabil și că îi va reflecta exigențele personale și profesionale', a spus Andrea Kalas, vicepreședinte senior la arhivele Paramount. 

Noua versiune a filmului se va numi „ Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone' și va fi lansată de studiourile Paramount în decembrie (marcând, astfel, 30 de ani de la premiera filmului original), într-un număr restrâns de cinematografe, înainte de-a fi difuzată de platformele de streaming. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare