Homepage  / Filme Online / Vedete străine

Controverse în jurul filmului „Maestro”. De ce este criticată interpretarea lui Bradley Cooper

Controverse în jurul filmului „Maestro”. De ce este criticată interpretarea lui Bradley Cooper
5

de Roxana Mirea,

Copiii compozitorului și dirijorului Leonard Bernstein apără modul în care actorul Bradley Cooper îl interpretează pe regretatul lor tată în filmul „Maestro”. Trailerul filmului, care a fost publicat de Netflix acum câteva zile, a dat naștere unor controverse și critici la adresa celebrului actor.  

Familia lui Bernstein îl apără pe Bradley Cooper 

După ce primul trailer al filmului „Maestro” a fost lansat săptămâna aceasta, unii critici de pe rețelele sociale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că machiajul purtat de Cooper pentru a-l portretiza pe Bernstein în film a întărit stereotipurile antisemite. 

Alți critici au ridicat semne de întrebare cu privire la distribuție, având în vedere moștenirea lui Bernstein. Acesta s-a născut în Massachusetts, din imigranți evrei din Rusia. Cooper nu este cunoscut ca având origini evreiești. Cei trei copii ai lui Bernstein, Jamie, Alexander și Nina, au făcut o declarație pe Instagram pentru a împărtăși o reacție cu privire la criticile cu care Cooper s-a confruntat de la lansarea trailerului, miercuri, potrivit CNN. 

Maestro-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Bradley Cooper ne-a inclus pe noi trei în fiecare pas al călătoriei sale uimitoare în timp ce realiza filmul său despre tatăl nostru”, se arată în declarația lor. „Am fost mișcați până în măduva oaselor să asistăm la profunzimea angajamentului său, la îmbrățișarea cu dragoste a muzicii tatălui nostru și la bucuria pur și simplu deschisă pe care a adus-o explorării sale. Ni se rupe inima să vedem orice denaturare sau neînțelegere a eforturilor sale.” 

Bradley Cooper, criticat pentru machiajul din „Maestro” 

De asemenea, au abordat în mod direct criticile legate de aspectul fizic al lui Cooper în timp ce interpretează rolul lui Bernstein. 

Se întâmplă să fie adevărat că Leonard Bernstein avea un nas mare și frumos. Bradley a ales să folosească machiajul pentru a amplifica asemănarea cu el, iar noi suntem perfect de acord cu asta”, continuă comunicatul. „De asemenea, suntem siguri că și tatăl nostru ar fi fost de acord cu asta. Orice plângeri stridente în jurul acestei probleme ni se par mai presus de orice încercări nesincere de a coborî o persoană de succes cu o treaptă mai jos – o practică pe care am observat-o prea des săvârșită asupra propriului nostru tată.” 

„În orice moment în timpul realizării acestui film, am putut simți respectul profund și, da, dragostea pe care Bradley a adus-o portretului lui Leonard Bernstein și al soției sale, mama noastră Felicia”, se încheie declarația familiei. „Ne simțim atât de norocoși că am avut această experiență cu Bradley și abia așteptăm ca lumea să vadă creația sa.” 

Bradley Cooper a co-scris, coprodus și regizat „Maestro”, potrivit IMDb. Povestea îl urmărește pe Bernstein și mariajul său de 25 de ani cu Felicia Montealegre, interpretată de Carey Mulligan. Martin Scorsese și Steven Spielberg se numără, de asemenea, printre producătorii filmului.  

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton