Homepage  / Recomandări

CONFERENCE LEAGUE: Cine transmite Olympiacos Pireu – Fiorentina, finala actualei ediții

CONFERENCE LEAGUE: Cine transmite Olympiacos Pireu – Fiorentina, finala actualei ediții

de Tavi Cojocaru,

Olympiacos Pireu – Fiorentina, a treia finală a celei mai noi competiții europene intercluburi, va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 22.00, și va fi transmisă în direct de Pro Arena.

Olympiacos trebuie să se deplaseze doar 15 kilometri de la propriul stadion până la „Agia Sophia”, arena din nord-vestul capitalei Greciei care este casa rivalei AEK Atena! „Agia Sophia” este o arenă cu 32.500 de locuri.

Olympiacos Pireu se află în fața celui mai important moment din istoria de aproape 100 de ani a clubului (în 2025, alb-roșiii vor celebra centenarul). Până acum, Panathinaikos Atena era singura echipă din Grecia care a ajuns în finala unei competiții europene. Se întâmpla în ediția 1970 – 1971 a Cupei Campionilor Europeni când „Pao” ceda în finală împotriva celor de la Ajax Amsterdam, antrenați pe atunci de românul Ștefan Kovacs.

Pentru Fiorentina este a doua finală consecutivă în Conference League, cea anterioară fiind pierdută în fața celor de la West Ham United cu 1-2.

Fiorentina are rezultate europene mult mai importante, ajungând în alte cinci finale: Cupa Campionilor Europeni, ediția 1956 – 1957 (0-2 cu Real Madrid), Cupa Cupelor, ediția 1960 – 1961 (2-1 cu Glasgow Rangers), Cupa Cupelor, ediția 1961 – 1962 (1-1 și 0-3 cu Atletico Madrid), Cupa UEFA, ediția 1989 – 1990 (1-3 și 0-0 cu Juventus). Plus, deja menționata finală de anul trecut din Conference League (1-2 cu West Ham).

Traseul incredibil până în finală

Olympiacos a avut un traseu incredibil până în finală în această primăvară. După o dublă victorie cu 1-0 cu Ferencvaros Budapesta, în „optimi” a urmat Maccabi Tel Aviv. Israelienii au câștigat la Pireu cu 4-1 și păreau calificați. În retur, Olympiacos a condus cu 4-1, iar după prelungiri a câștigat cu 6-1, consfințind una dintre cele mai spectaculoase reveniri din fotbal. În „sferturi”, Olympiacos a trecut după loviturile de departajare de Fenerbahce Istanbul.

În semifinale, minune. Grecii au învins-o pe Aston Villa cu 4-2 chiar la Birmigham, iar acasă cu 2-0.

Fiorentina a avut un traseu mult mai lin, eliminându-le pe Maccabi Haifa, Viktoria Plzen și FC Brugge.

Marocanul minune de la „Oly”

Ayoub El Kaabi, un atacant marocan în vârstă de 30 de ani, este marea revelație a celor de la Olympiacos în acest sezon european, fiind golgheterul competiției, cu 10 goluri. Dintre acestea, cinci au fost reușite în meciurile din semifinale cu Aston Villa! Alte nume importante sunt Podence, Fran Navvaro și Carmo

Olympiacos îl are pe banca tehnică pe Jose Mendilibar, care a câștigat Europa League cu FC Sevilla în sezonul anterior!

Italienii mizează pe tactica lui Italiano

Fiorentina, antrenată de Vicenzo Italiano, își pun toate speranțele în mijlocașul Nico Gonzalez și în atacanții Beltran, Kouame și Belotti. Lotul toscanilor este mult mai bine cotat decât al grecilor, dar aceștia au avantajul că joacă în țara lor.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton