Homepage  / Recomandări

Concertul Regal Caritabil și ceremonia de decernare a Premiilor Prințesei de Asturias 2024 vor fi transmise în direct la TVR Cultural

Concertul Regal Caritabil și ceremonia de decernare a Premiilor Prințesei de Asturias 2024 vor fi transmise în direct la TVR Cultural

de Redactia Tvmania,

Vineri, 25 octombrie, TVR Cultural va transmite Concertul Regal Caritabil organizat de Fundația Regală Margareta a României. Seara va continua cu transmisiuni în direct de la ceremonia de decernare a Premiilor Prințesei de Asturias 2024, într-o ediție specială a Jurnalului Cultural, începând cu ora 20:30.

Ediția a XV-a a Concertului Regal caritabil va avea loc la Ateneul Român, de la ora 19:00, în prezența Familiei Regale a României. De la ora 18:30, TVR Cultural va preceda evenimentul cu interviuri realizate de producătoarea TVR Valentina Băințan, alături de personalităţile prezente la gală.

Impresionanta seară muzicală se numără printre cele mai prestigioase și longevive manifestări caritabile din România şi va aduce pe scenă muzicieni excepționali, foști beneficiari ai programului Tinere Talente, într-o de gală dedicată excelenței artistice și susținerii talentului unei noi generaţii de bursieri.

Moment de referință al agendei culturale, Concertul Regal caritabil reunește alumni de succes din primele generaţii ale programului Tinere Talente, premiaţi internaţional. Sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, cea de-a XV-a ediție celebrează talentul și generozitatea şi reunește pe scenă, alături de Orchestra Universitaria a Universității Naționale de Muzică București, muzicieni de valoare: pianiștii Mihai Ritivoiu și Cadmiel Boțac, violoniștii Mircea Dumitrescu și Paul Răducanu și violonceliștii Izabela Ghergu și Constantin Borodin.

Mihai Ritivoiu și Constantin Borodin sunt laureați ai Concursului Internațional George Enescu. Paul Răducanu și Mircea Dumitrescu vor cânta pe viorile Paul Kaul, respectiv, Frères Silvestre, care au aparținut lui George Enescu și care se află în administrarea Muzeului Național ”George Enescu”.

”Vă așteptăm în superba sală a Ateneului Român să fiți alături de noi la Concertul Regal caritabil, un eveniment în care vrem să arătăm ceea ce am reușit să facem până acum prin intermediul programului Tinere Talente, desfășurat de Fundația Regală Margareta a României, dar și să vă solicităm să fiți aproape de noi pentru a face ca viața muzicală și culturală din România să fie una mult mai bună ”, este invitația dirijorului Tiberiu Soare, care se alătură pentru a cincea oară Concertului Regal caritabil, mentor și membru în juriul de selecție al bursierilor Tinere Talente din anul 2012.

În Rotonda Ateneului, publicul va putea vizita expoziția „Pasiunile și Preocupările Familiei Regale”, realizată de tinerii artiști vizuali, bursieri ai programul Tinere Talente, sub îndrumarea mentorului conf. univ. dr. Ion Anghel.

Seara de excelență continuă la TVR Cultural

De la ora 20:30, într-o ediție specială a Jurnalului Cultural puteți urmări în direct imagini de la ceremonia de decernare a Premiilor Prințesei de Asturia 2024. În prezența Familiei Regale, Teatrul Campoamor din Oviedo va găzdui cea de-a 40-a ediție a prestigioaselor premii acordate anual de Fundaţia prinţesei moştenitoare a Spaniei. 

Printre câștigătorii acestui an se numără poeta, prozatoarea, eseista şi jurnalista Ana Blandiana, onorată cu Premiul pentru Literatură 2024. Autoare a peste 30 de cărţi de poezie, romane şi eseuri care au fost traduse în peste 25 de limbi, Ana Blandiana s-a impus în faţa altor 38 de autori care au concurat pentru recunoaștere. Printre laureații din anii precedenți se numără Haruki Murakami, Emmanuel Carrère, Philip Roth, Leonard Cohen.

În studioul Jurnalului Cultural, alături de Bogdan Stănescu vor comenta momentul de gală Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas şi Aura Cristina Bunoro, lector la Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti. 

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton