; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Concertul de la viena

Concertul de Anul Nou de la Viena 2021 va fi transmis în direct de TVR 1. Detalii din culisele spectacolului

30 December 2020

Un adevărat ritual al fiecărui început de an, o tradiţie muzicală extrem îndrăgită în întreaga lume. Cel mai mediatizat concert al tuturor timpurilor este şi anul acesta la Televiziunea Română – TVR 1 şi TVR HD – de la ora 12.15, în prima zi a lui 2021.

După toate probabilitățile, spectacolul muzicii familiei Strauss și al contemporanilor ei va avea loc fără public în impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein Viena. Concertul de Anul Nou susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena, cel mai important ambasador muzical al Austriei și al Europei, va fi dirijat anul acesta de Ricardo Muti, șeful de orchestră italian aflându-se pentru a șasea oară la pupitrul filarmonicii vieneze, într-o relație de colaborare care durează de peste 50 de ani.

În program vom urmări fragmente celebre semnate de Johann Strauss tatăl și fiul, dar și cîteva lucrări de Franz von Suppè și Carl Zeller, cu câteva prime audiții surpriză semnate Karl Komzák și Carl Millöcker.

Baletul de Stat din Viena va încânta telespectatorii din întreaga lume prin creațiile coregrafului Carlos Martinez, pentru a doua oară prezent în feeria valsantă a Concertului de Anul Nou, cu momente filmate în decorul impunător al Grădinii Palatului Lichtenstein și în așa numitul 'Looshaus', o structură modernă a arhitectului Adolf Loos, amplasată vis-à-vis de Palatul Imperial din Viena.

Costumele corpului de balet vienez pentru această ediție sunt creaţia designerului francez Christian Lacroix, și el invitat să asigure vestimentația pentru a doua oară în istoria evenimentului, iar regizorul Henning Kasten va coordona imaginea spectacolui filmat cu 17 camere.

Concertul de Anul Nou este televizat în peste 90 de ţări de pe mapamond şi va fi urmărit de mai mult de 40 de milioane de telespectatori.

Comentariul în direct va fi asigurat de Cătălin Sava, muzicolog și jurnalist TVR.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare