; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Corul de Copii Radio (15)

Concert de Ziua Internațională a Copilului, la Sala Radio

26 May 2016

Ziua Internațională a Copilului va fi marcată printr-un concert special în stagiunea Sălii Radio! Miercuri, 1 iunie (19.00), Orchestra de Cameră Radio şi Corul de Copii Radio (dirijor: Voicu Popescu) se vor reuni pe scena sălii de concert bucureștene, alături de invitata specială a serii, tânăra violonistă MARIA MARICA – 18 ani, laureată a numeroase competiţii naţionale, iar întregul eveniment se va derula sub bagheta dirijorului SABIN PĂUTZA. Artistul a fost aplaudat în Europa, America şi Australia, pe scene celebre precum Carnegie Hall – New York, Santa Cecilia – Roma, Fr. Chopin – Varşovia sau Philharmonic Hall – Sydney.

Corul de Copii Radio

Corul de Copii Radio

Îl veți aprecia pe SABIN PĂUTZA şi în calitatea sa de compozitor, prin două lucrări ce îi aparţin – Suita Canti Prophani pentru cor de copii şi orchestră și Vrem pace în lume – şi prin două partituri pentru pian, interpretate în aranjamentul său pentru orchestră – Claude Debussy – S. Păutza: Colţul copiilor și Serghei Prokofiev – S. Păutza: Viziuni fugitive. Dintr-un concert simfonic dedicat copiilor nu putea lipsi Mozart, copilul geniu al muzicii din toate timpurile, care a compus începând de la vârsta de 5 ani. În evenimentul de la Sala Radio veți asculta Concertul nr. 5 în la major pentru vioară şi orchestră.

Compozitor, dirijor, profesor, manager sunt patru ipostaze ce definesc personalitatea muzicianului român SABIN PĂUTZA. A fost director artistic şi dirijor principal al celei mai vechi orchestre din New Jersey: Plainfield Symphony, fiind Conductor Emeritus pe viaţa al ansamblului.

Sabin Păutza

Sabin Păutza

Un moment cheie în cariera sa l-a constituit debutul în prestigioasa sală Carnegie Hall din New York (1985), când s-a prezentat în dublă ipostază: aceea de dirijor la pupitrul Orchestrei New York University Symphony şi de compozitor – în program figurând şi lucrarea sa Haiku. Numeroase distincţii în ţară şi în străinătate stau dovadă a aprecierii compoziţiilor sale: Diploma de onoare la Concursul Internaţional de Compoziţie de la Salt Lake City – Utah (1985), Premiul Rudolph Nissim al Uniunii Compozitorilor din Statele Unite (1990), Premiul Martin Luther King Jr. pentru compoziţie (1994).

Maria Marica

Maria Marica

Elevă la Colegiul de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, tânăra violonistă MARIA MARICA a primit numeroase distincții la competiții naționale, precum: Marele Premiu la Concursul “George Georgescu” – Tulcea (2015), Trofeul Lira de Aur la Concursul “Lira de Aur” – Suceava (2015), Marele Premiu la Concursul “J. S. Bach” – Cluj-Napoca (2008, 2013), Marele Premiu la Concursul “Tinere Talente” – Oradea (2010), Premiul I la Concursul Mozart – Cluj-Napoca (2015) ș.a. A fost deja apreciată ca solistă în concerte prezentate alături de Filarmonica de Stat “Transilvania”, Cluj-Napoca, Filarmonica “Ion Dumitrescu”, Râmnicu-Valcea, Orchestra de tineret “Junior” și a fost membră a Orchestrei Fundației Principesa Margareta a României (2015), a Romania Sinfonietta Orchestra (2015) și a Orchestrei Junior' (2013, 2014). Maria Marica a prezentat recitaluri în mai multe orașe ale României:  Cluj-Napoca, Brașov, Sinaia etc., dar și în străinătate la Bad Endorf – Germania (2014), Montepulciano – Italia (2015) și Menlo-Atherton – California, SUA (2015).

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.  
Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare