; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Competitii de top la Digi Sport

27 July 2009

RCS&RDS a lansat postul “Digi Sport”, care va transmite in direct meciuri de fotbal european (Primera Division, Premier League si Bundesliga), handbal romanesc, Moto GP, tenis si NBA.

Digi Sport, canalul lansat saptamana trecuta de operatorul de cablu RCS&RDS, a achizitionat deja drepturile pentru difuzarea exclusiva a mai multor competitii sportive. Astfel, postul va transmite in direct meciuri din Liga I de fotbal din Romania (3 meciuri pe etapa – optiunile 3, 4 si 6), Primera Division (5 meciuri pe etapa), Premier League si Bundesliga. Totodata, postul va difuza competitii de motociclism (Moto GP – clasele 250, 125), handbal romanesc (Liga nationala feminina, Liga nationala masculina si meciurile de acasa ale nationalelor), va transmite, in fiecare joi si duminica, direct din Statele Unite, confruntari din NBA, grila fiind completata de transmisiuni directe din circuitul masculin de tenis ATP World Tour. “Ne propunem, in general, sa aducem si varietate, sa transmitem si alte sporturi, admitand ca fotbalul atrage cea mai mare audienta si genereaza cel mai mare interes”, a explicat, pe 20 iunie, in cadrul unei conferinte de presa, Alexandru Oprea, presedintele RCS&RDS.

Parteneriatul RCS&RDS – Intact continua
Noul post a inceput sa emita joi, 23 iulie, cu transmisia in direct a meciului UJPEST Budapesta – Steaua Bucuresti, si a fost inclus in programul de baza oferit de RCS&RDS. “Vom avea si Digi Sport Plus, canalul suplimentar care va incerca sa nu vaduveasca nici un iubitor de sport de competitiile care se vor desfasura alternativ”, a spus Teo Avramescu, directorul departamentului de sport al postului. Intrebat cum va afecta lansarea postului consortiul format din RCS&RDS si trustul Intact, care a castigat drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I de fotbal a Romaniei, Alex Oprea a tinut sa precizeze ca “aparitia Digi Sport nu a fost intr-un context de rivalitate(…) Deoarece Antena 1 a pastrat prima optiune a Ligii I, procentele de plata vor ramane si ele neschimbate”.

de Cristian Horga

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare