; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cuscrii (2)

Comedia “Cuscrii”, de astăzi în cinematografe

24 October 2014

UPDATE: Comedia „Cuscrii' a avut premiera de gală aseară, la CinemaPRO. Alături de regizorul filmului, Radu Potcoavă, pe covorul roșu au pășit actorii Ioana Blaj, Paul Ipate, Luminița Gheorghiu, Marian Râlea, Adelaida Perjoiu, Sergiu Costache, alături de echipa filmului.

De la eveniment nu au lipsit nici vedetele – actori, regizori, oameni de televiziune și din lumea muzicală au venit să susțină comedia toamnei, Cuscrii'. Printre ei: Marius Moga, Sore Mihalache, Jojo, membrii LaLa Band: Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman, George Piștereanu și mulți alții.

 [Not a valid template]

 

Reputata actriţă Luminiţa Gheorghiu revine pe marile ecrane, pentru prima dată într-un rol de comedie, din 24 octombrie, în Cuscrii', un film regizat de Radu Potcoavă.

[Not a valid template]

Ursul de Aur la Berlin, premiul Asociației Criticilor de Film la Los Angeles, Palm dÓr la Cannes sunt doar câteva dintre premiile câștigate de Luminița Gheorghiu, de-a lungul carierei. Cu toate acestea, marea actriță nu a făcut roluri de comedie.

Am avut, până acum, un singur rol și acela scurt, la Porumboiu, în „A fost sau n-a fost?'. Nu știu de ce mi s-au dat roluri parcă prea serioase, cred că dintr-o comoditate a regizorilor, pentru că eu iubesc mult comedia', spune actrița.

În Cuscrii', Luminița Gheorghiu joacă rolul unei cuscre excesiv de amabilă, soție de cadru militar (Mircea Diaconu), mândră posesoare a unei vile impozante din Pipera, a trei fete pe care încearcă încontinuu să le controleze, și a doi gineri pe care nu poate să îi sufere.

Nu a fost deloc greu să mi-o imaginez pe Luminița Gheorghiu în acest rol', declară regizorul filmului, Radu Potcoavă care spune că m-am gândit la asta când am văzut secvența de început din Poziția Copilului, când ea stă la masă și este o gazdă foarte primitoare dar simți că e așa, cu două fețe'.

Din 24 octombrie în cinematografele din toată țara, comedia Cuscrii' îi aduce pe marile ecrane pe Luminița Gheorghiu, Mircea Diaconu, Marian Râlea, Gabriela Popescu, Ioana Blaj și Paul Ipate. Filmul explorează cu mult umor coșmarul oricărui tânăr pe cale să se căsătorească: prima întâlnire dintre cuscrii.

Ionuț și Mariana se vor căsători curând. E timpul ca familiile lor să se întâlnească și să pună la cale fericitul eveniment. Cuscrii par să se înțeleagă perfect: îi unește pasiunea pentru telenovele, lux, muzica românească a anilor 80 și țuica. Mai ales țuica.

Pe măsură ce sticlele se golesc, neînțelegerile încep să apară. Trei cupluri, trei viziuni asupra nunții: fast și opulență (cu porumbei albi, Holograf și Fuego), nuntă tradițională (cu lăutari și cort), sau una tinerească? Opțiuni diferite, tabere diferite. Nimeni nu cedează.

Mai mult, cei doi cuscri își amintesc că s-au mai întâlnit odată, acum 25 de ani. Erau în tabere diferite. Acum, ca prin minune, viața i-a adus din nou față în față. Urmează Marea Confruntare.

E nevoie de o minune ca această nuntă să mai aibă loc…

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare