; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dinescu si Tuca_9141

Colţunaşi cu… poezie, la „Politică şi delicateţuri”

14 April 2016

Jurnalistul Marius Tucă este invitatul lui Mircea Dinescu în emisiunea din 17 aprilie, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Dinescu si Tuca_9141

„Orice întâlnire cu el e poezie de la un capăt la altul', spune Marius Tucă despre gazda sa, Mircea Dinescu, alături de care petrece o după-amiază de pomină, plină de muzică şi poezie, duminică, 17 aprilie la „Politică şi delicateţuri'.

Dinescu si Tuca_9143

Prieteni vechi, cei doi se întâlnesc în bucătăria restaurantului „Lacrimi și Sfinţi', unde Dinescu îi pregăteşte invitatului său două soiuri de colţunaşi – unul cu umplutură de brânză, iar celălalt cu măcriş, timp în care Tucă gustă din vinul de la Cetate şi îşi tachinează cu umor prietenul. Colţunaşii, făcuţi cu o ustensilă care lui Tucă îi aduce aminte de masca lui Hannibal Lecter din „Tăcerea mieilor', sunt împărţiţi în două tabere: primii merg la prăjit în tigaie, iar ceilalţi, la fiert. Pofticios, musafirul lui Dinescu ia un colţunaş proaspăt scos din tigaie, îl înmoaie în dulceaţă de ardei iute şi exclamă, spre încântarea bucătarului: „Apocalipsă în cerul gurii!'.

Dinescu si Tuca_9146

„Când m-am lăsat eu de scris poezii, el de-abia s-a apucat', ţine să precizeze Dinescu, poftindu-şi musafirul în cramă, la o discuţie prietenească, acompaniată de muzica Tarafului lui Constantin Lătăreţu. Şueta celor doi este savuroasă, Tucă însuşi mărturisind: „Nu trebuie să te aştepţi la nimic, pentru că se poate întâmpla orice; fiecare întâlnire cu Mircea este o bucurie, el e un spectacol în sine'. Şi da, cei doi fac spectacol, râd, cântă împreună cu lăutarii, deapănă amintiri şi creează în jurul lor o aură de farmec şi bună dispoziţie.

Dinescu si Tuca_9197

Ediţia „Politică şi delicateţuri' de duminică, 17 aprilie, poate fi urmărită de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare