Homepage  / Cinema

Colin Firth, negocieri dure cu regizorul Steven Spielberg. Actorul ar putea juca în „The Dish” alături de Emily Blunt

Colin Firth, negocieri dure cu regizorul Steven Spielberg. Actorul ar putea juca în „The Dish” alături de Emily Blunt
9

de Andreea Hentea,

Colin Firth s-ar afla în prezent în discuții pentru un rol în următorul film al lui Steven Spielberg, intitulat „The Dish”, în care s-a anunțat deja că joacă Emily Blunt. Ce știm până acum despre așteptatul proiect.

Colin Firth ar putea juca într-un film regizat de Steven Spielberg

După ce s-a anunțat, relativ recent, că Emily Bunt urmează să joace în „The Dish”, noul film regizat de Steven Spielberg, se pare că, în prezent, Colin Firth este în discuții pentru a se alătura distribuției, scrie deadline.com.

Noul film produs de studiourile Universal și de Amblin Entertainment (celebra companie de producție fondată de Steven Spielberg, Kathleen Kennedy și Frank Marshall în 1980) îl are ca scenarist pe David Koepp, unul dintre colaboratorii de lungă durată ai marelui cineast. Se știe și că Kristie Macosko Krieger („Fabelmans: Povestea unei vieți aparte”, „Poveste din cartierul de vest”) va fi producătoare, dar detaliile poveștii sunt încă ținute secrete.

Colin FirthIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Studiourile Universal au anunțat premiera filmului pentru 15 mai 2026, stabilind special premiera în perioada verii, în care filmele de acum zeci de ani ale lui Spielberg, precum „Fălci” (1975) și „Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute” (1981) au fost lansate cu imens succes. Noul film, The Dish, ar marca, astfel, prima lansare majoră de vară a lui Steven Spielberg petrecută de ceva timp încoace, apreciază tot deadline.com.

Colin Firth nu a mai colaborat cu Steven Spielberg

Noul film ar marca prima colaborare între Steven Spielberg și Colin Firth, unul dintre cei mai iubiți actori contemporani, celebru în toată lumea pentru rolul lui Mr. Darcy din miniseria „Mândrie și prejudecată” (1995), al lui Mark Darcy din seria de filme lansată cu „Jurnalul lui Bridget Jones” (2001) și recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, în 2011, pentru interpretarea din „Discursul regelui” (2010), după ce cu un an înainte fusese nominalizat, la aceeași categorie, pentru rolul din drama „Un om singur” (2009).

Pe Colin Firth l-am văzut, de asemenea, în filmele din franciza „Kingsman” (lansată în 2014, cu „Kingsman: Serviciul secret”), în oscarizatul „1917: Speranță și moarte” (2020), dar și în seria de filme „Mamma Mia!”, în comedia romantică „Pur și simplu dragoste”, în drama „Fata cu cercel de perlă” și în multipremiatul „Pacientul englez”.

Nominalizat la premiul Emmy pentru rolul din serialul thriller „Scara” (disponibil pe Max), Colin Firth a încheiat recent filmările la miniseria „Lockerbie” (produsă de Peacock), în care interpretează un bărbat care își pierde fiica într-un accident de avion. El a jucat, de asemenea, în serialul „Young Sherlock”, regizat de Guy Ritchie, care va fi difuzat de Prime Video (și pe care sperăm că îl vom vedea și în România).

Acesta spune povestea unui Sherlock Holmes în vârstă de 19 ani (interpretat de Hero Fiennes Tiffin), care se trezește implicat într-o crimă la Oxford, ceea ce îi pune în pericol libertatea. Primul său caz, abordat cu nesăbuință, îl face să descopere însă o conspirație de anvergură care îi schimbă definitiv destinul.

Pentru Emily Blunt (nominalizată anul acesta la Oscar pentru rolul lui Kitty Oppenheimer din grandiosul „Oppenheimer”, regizat de Christopher Nolan), această primă colaborare cu Steven Spielberg ar fi încă un reper al notabilei sale cariere, a scris nu demult deadline.com.

După ce am văzut-o recent în captivantul „Cascadorul”, cu Ryan Gosling, actrița britanică filmează, în prezent, cu Dwayne Johnson (partenerul său din „Croazieră în junglă”) la „The Smashing Machine”, o dramă biografică inspirată de cariera campionului de arte marțiale Mark Kerr, intrată în declin din cauza dependenței sale de opioide.

Emily Blunt a reușit să-l impresioneze pe Steven Spielberg

Emily Blunt nu a jucat niciodată într-un film regizat de Spielberg, dar marele cineast e un fan al actriței de când a văzut-o în filmul „Fata din tren” (2016), produs de compania sa, Amblin Entertainment, admirând-o apoi și în „Cascadorul”, despre a declarat că l-a amuzat.

În distribuția filmului „The Dish” mai figurează, deocamdată, Josh O’Connor, și el unul dintre cei mai apreciați tineri actori de astăzi, pe care l-am văzut în sezoanele trei și patru din serialul „The Crown”, în rolul tânărului prinț Charles, dar și în serialul „Familia Durrell”, în tulburătorul „Himera”, al lui Alice Rohrwacher, și în popularul „Challengers”, lansat în cinematografe în luna aprilie. Și pentru Josh O’Connor, filmul „The Dish” marchează prima colaborare cu Steven Spielberg.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton