Homepage  / Vedete străine

Codul secret dintre Prințul Harry și Prințul William. Când l-au folosit ultima oară și ce legătură are cu mama lor, Prințesa Diana

Codul secret dintre Prințul Harry și Prințul William. Când l-au folosit ultima oară și ce legătură are cu mama lor, Prințesa Diana
14

de Roxana Mirea,

Prințul Harry a dezvăluit că el și fratele său mai mare, Prințul William, au „un cod secret”, pe care l-au folosit doar în situații de criză. Cuvintele din acest cod au legătură cu mama lor, regretata Prințesă Diana. Prințul Harry a mărturisit că a fost șocat atunci când fratele lui a rostit acele cuvinte pentru ultima oară. 

Codul secret dintre Prințul Harry și Prințul William 

Cartea de memorii a Prințului Harry, „Spare” / „Rezervă”, a fost publicată în urmă cu un an. Printre paginile cărții, este și o privire retrospectivă asupra unui pasaj dramatic care a marcat un moment definitoriu în destrămarea relației sale cu fratele său, Prințul William, potrivit People.

În ultimul capitol al cărții, lansată pe 10 ianuarie 2023, Harry povestește cum un schimb aprins de replici cu fratele său mai mare și tatăl său, regele Charles, după înmormântarea prințului Philip în aprilie 2021, a luat o turnură emoțională când au discutat despre circumstanțele din jurul deciziei lui Harry și a soției sale Meghan Markle de a se retrage din viața regală. Ducele de Sussex, în vârstă de 39 de ani, spune că William a folosit în mod șocant „codul lor secret” legat de regretata lor mamă, prințesa Diana, care a murit la vârsta de 36 de ani în 1997. 

‘Harold, trebuie să mă asculți! Vreau doar să fii fericit, Harold. Îți jur… îți jur pe viața mamei’”, scrie Harry. Harry a spus că referința i-a oprit atât pe el, cât și pe Charles din drum. Tatăl și fiii se plimbaseră prin Frogmore Gardens la câteva ore după înmormântarea prințului Philip. 

„Folosise codul secret, parola universală. Încă de când eram băieți, acele cuvinte trebuiau folosite doar în momente de criză extremă”, scrie Harry în Spare. „Timp de aproape douăzeci și cinci de ani rezervasem acel jurământ zdrobitor pentru momentele în care unul dintre noi avea nevoie să fie auzit, să fie crezut, rapid. Pentru momentele în care nimic altceva nu mai era de ajuns.” 

unde-isi-petrec-printul-william-si-kate-middleton-vacantele-cu-copiii.-care-sunt-destinatiile-lor-preferate-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Ducele de Sussex adaugă că folosirea de către William a frazei puternice „l-a lăsat rece” pentru că „nu a funcționat”. 

Pur și simplu nu l-am crezut, nu am avut încredere deplină în el. Și viceversa. Și el a văzut asta. A văzut că ne aflam într-un loc atât de dureros și de îndoielnic încât nici măcar acele cuvinte sacre nu ne puteau elibera”, scrie Harry despre momentul emoționant.  

Prințul Harry și Prințul William au o relație tensionată 

Prințul Harry a vorbit despre copilăria sa în lumina reflectoarelor regale, despre cariera în armata britanică și despre povestea de dragoste cu Meghan, în cartea „Spare”. Una dintre cele mai mari dezvăluiri ale cărții a fost acuzația că William l-a atacat fizic în 2019, după ce s-au certat, iar William a insultat-o pe Meghan.

După publicarea cărții, ducele de Sussex a mers singur la încoronarea regelui Charles și a reginei Camilla în luna mai, unde el și prințul William nu s-au intersectat în public. Frații nu au stat împreună în timpul slujbei religioase, în cadrul căreia Regele Charles a fost încoronat de Arhiepiscopul de Canterbury, iar William, Prințul de Wales și moștenitorul tronului, a adus un omagiu simbolic. 

Harry a părăsit Londra la scurt timp după slujbă pentru a se întoarce în California, unde Meghan și copiii lor, prințul Archie și prințesa Lilibet, au sărbătorit cea de-a patra aniversare a lui Archie. Ducele de Sussex a călătorit din nou la Londra în iunie pentru a depune mărturie împotriva Mirror Group Newspapers în legătură cu acuzațiile de ascultare a telefoanelor și alte acte ilicite. El a ieșit victorios din litigiu în decembrie 2023 și a descris decizia judecătorului ca fiind „justificată și afirmată”.  

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton