; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Postul CNN pierde o legendă vie

29 March 2010

Jurnalista Christiane Amanpour a devenit „o voce' o dată cu Războiul din Golf, din 1990.

Pe 18 martie, Christiane Amanpour – cel mai cunoscut corespondent CNN – a anunţat că părăseşte reţeaua la care a lucrat în ultimii ani, pentru o emisiune difuzată de postul ABC. Potrivit unor informaţii neoficiale, Amanpour va câştiga două milioane de dolari pe an.

Amanpour îl înlocuieşte pe George Stephanopoulos, care a părăsit reţeaua ABC pentru a o altă slujbă. Totuşi, celebra jurnalistă nu va apărea în noua postură decât din august încolo, pentru că aceasta nu a dorit să înceapă la jumătatea sezonului şi pentru că şi-a convins noii şefi că are nevoie de o vacanţă.

Ea şi familia sa au cumpărat o casă în Franţa acum câţiva ani şi de atunci preferă să meargă vara acolo.

Jurnalista este căsătorită, din 1998, cu James Rubin, profesor universitar în prezent, fost jurnalist şi diplomat care a lucrat ca purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american în timpul administraţiei Bill Clinton. Cei doi au un fiu, Darius, de zece ani.

Decizia, susţin surse neoficiale din ABC, i-ar fi deranjat pe noii şefi ai jurnalistei care se tem că audienţele show-ului „This Week' vor scădea dramatic până la sfârşitul verii, însă, oficial, aceştia susţin că „Christine are angajamente personale şi profesionale de-a lungul verii şi îşi va lua o vacanţă, însă ABC este încântată că ea îşi va începe lucrul la noi în vară'.

Profesionalismul costă 2 milioane pe an

Tratamentul preferenţial adoptat de reţeaua americană i-a deranjat însă pe ceilalţi angajaţi. Potrivit „PageSix', angajarea jurnalistei a venit ca o lovitură pentru moralul oamenilor mai vechi: în timp ce ABC News a dat afară 400 de oameni, Amanpour va primi două milioane de dolari pe an pentru munca sa.

Christiane Amanpour a fost acuzată că a primit informaţii confidenţiale despre strategiile guvernului american de la soţul ei James Rubin, pe când acesta era purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Christiane Amanpour s-a născut la Londra, a petrecut copilăria la Teheran (tatăl era iranian), apoi, în 1969 s-a întors la Londra. A studiat însă în SUA, jurnalismul la Universitatea din Rhode Island, pe care a absolvit-o magna cum laude.

În 1983 a fost angajată la CNN: „am venit aici pe bicicletă, cu o valijoară şi 100 de dolari', mărturisea ea. După transmisiunile din Europa de Est, din 1989, Amanpour a devenit o celebritate în timpul Războiului din Golf (1990), ea fiind trimisul CNN în zona de conflict.

Ulterior, a acoperit pentru celebrul post de ştiri toate evenimentele importante, începând cu Războiul bosniac, conflictul palestinian, războiul din Afganistan, dar şi uraganul Katrina. A realizat interviuri cu toate personalităţile lumii şi este considerată una dintre cele mai puternice femei ale lumii în topul Forbes.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare