Homepage  / Recomandări

CM de Fotbal din Qatar 2022: Când au loc semifinalele Argentina – Croaţia şi Franţa Maroc. Cine transmite meciurile

CM de Fotbal din Qatar 2022: Când au loc semifinalele Argentina - Croaţia şi Franţa Maroc. Cine transmite meciurile

de Tavi Cojocaru,

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar a ajuns la faza semifinalelor. În această fază se vor disputa meciurile Argentina - Croaţia (marţi, 13 decembrie, ora 21:00, în direct la TVR 1) şi Franţa - Maroc (miercuri, 14 decembrie, ora 21:00, în direct la TVR 1).

Prima semifinală: Argentina – Croaţia. Leo Messi visează la singurul trofeu care îi lipseşte. La fel şi Luka Modric

Argentina – Croaţia este meciul care pune faţă în faţă două echipe de luptători conduse de doi veterani de geniu. Foarte probabil, acesta va fi ultimul turneu final atât pentru argentinianul Lionel Messi (35 de ani), cât şi pentru croatul Luka Modric (37 de ani). Un singur trofeu le lipseşte ambilor din palmaresul lor impresionant: titlul de campion mondial.

Argentina a început şocant turneul final, pierzând cu Arabia Saudită, scor 1-2. De atunci, trupa antrenată de Lionel Scaloni a mers ceas. Victorii cu Mexic (2-0), cu Polonia (2-0), cu Australia (2-1). În sferturi, „pumele” au trecut de Ţările de Jos după poate cel mai dramatic şi mai spectaculos meci. A fost 2-2, iar la loviturile de departajare s-au impus sud-americanii.

Pe undeva, acest traseu a adus aminte de prestaţia Argentinei de la Campionatul Mondial din Italia, din 1990.

Şi atunci, sud-americanii, care erau campioni mondiali en-titre, au pierdut şocant primul meci, 0-1 cu Camerun. Apoi, au venit o victorie cu URSS (2-0), un egal cu România (1-1). În „optimi”, Argentina a trecut dramatic de Brazilia (1-0), iar în sferturi şi semifinale sud-americanii au depăşit Iugoslavia şi Italia după loviturile de departajare.

Croaţia, finalista ediţiei precedente, este poate cea mai pragmatică echipă a fotbalului actual. A învins într-un singur meci în actuala ediţie, dintr-un total de 5, dar a ajuns din nou între primele patru echipe! A fost victoria împotriva Canadei (4-1) şi patru remize, cu Maroc (0-0), cu Belgia (0-0), cu Japonia (0-0, 3-0 după loviturile de departajare) şi, marea surpriză, cu Brazilia (1-1, 4-2 după loviturile de departajare).

Şi la ediţia din 2018, Croaţia a mers tot ca pe sârmă în „optimi” şi „sferturi”, calificându-se tot după loviturile de departajare.

Se anunţă un meci ca un scrâşnet din dinţi. Dacă Messi nu va decide meciul cu un moment de geniu, este foarte probabil să se ajungă la loviturile de departajare. Acolo unde ambele echipe au portari experţi: Martinez, respectiv Livakovic.

A doua semifinală: Franţa – Maroc. Continuă miracolul african?

Franţa a ajuns din nou în semifinale, dar era de aşteptat. Doar este campioana mondială en-titre. Marele miracol al acestui mondial este echipa Marocului, prima formaţie din Africa ajunsă în faza semifinalelor la Mondial.

Antrenorul Walid Regragui a construit o echipă superbă, care a obţinut trei victorii şi două remize. În plus, marocanii au primit un singur gol şi acela, de fapt, un autogol, al fundaşului Aguerd! Nimeni de la adversari n-a reuşit să le dea gol africanilor!

Portarul Bounou, dar şi jucătorii Hakimi, Sofyan Amrabat, Ziyech, Boufal, En Nesyri au jucat de fiecare dată fără greşeală. Şi speră să continue miracolul.

Franţa speră la „explozia” lui Kylian Mbappe, golgheterul actualei ediţii, cu 5 goluri. Acesta este urmat de Lionel Messi şi de coechipierul său Olivier Giroud, ambii cu câte 4 goluri.

Antrenorul Didier Deschamps are „sperietori” suficiente pentru Maroc.

Programul semifinalelor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar:

  • Argentina – Croaţia, marţi, 13 decembrie, ora 21:00, în direct la TVR 1
  • Franţa – Maroc, miercuri, 14 decembrie, ora 21:00, în direct la TVR 1

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton