Homepage  / Seriale americane

„Clubul crimelor din Marlow”, miniserie britanică difuzată de Epic Drama. Dată de lansare, poveste, trailer

„Clubul crimelor din Marlow”, miniserie britanică difuzată de Epic Drama. Dată de lansare, poveste, trailer
5

de Mioara Tronaru,

Miniseria britanică „Clubul crimelor din Marlow”, adaptare după romanul cu același nume al lui Robert Thorogood, va fi de marți 27 august, de la ora 22.00, la Epic Drama. Spune povestea a trei femei care se implică în rezolvarea unor crime.

Trei femei și câteva crime

La 77 de ani, Judith Potts (Samantha Bond, Lady Rosamund Painswick din „Downton Abbey”) este foarte mulțumită de viața ei. Trăiește într-un conac de lângă fermecătorul orășel Marlow, nu există niciun bărbat în preajma ei care să-i spună ce să facă sau cât whisky să bea și-și pierde vremea rezolvând cuvintele încrucișate din The Times.

marlow 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Din rutina ei este însă dată peste cap de o crimă brutală a cărei martoră devine fără să vrea. Iar când poliția nu dă semne că i-ar crede povestea, Judith hotărăște să pornească o investigație pe cont propriu. În curând, detectiva amatoare capătă și două ajutoare. Suzie Harris (Jo Martin, pe care-o știm din „Doctor Who”), care se ocupă cu plimbatul câinilor, și Becks Starling (Cara Horgan, pe care-am mai văzut-o în „The Sandman”, „Murder in Provence” sau „Grantchester”), soția vicarului local, se alătură cercetărilor. Toate trei pun bazele Clubului crimelor din Marlow, iar când un nou cadavru apare, „clubul” se apucă serios de treabă.

În stilul Miss Marple

„Clubul crimelor din Marlow”/„The Marlow Murder Club” (2024) are patru episoade, care vor fi la Epic Drama în fiecare marți, de la ora 22.00, din 27 august până pe 17 septembrie.

Miniseria adaptează romanul cu același nume al britanicului Robert Thorogood, cunoscut mai ales pentru scenariul altui serial cunoscut, „Death in Paradise”, care se vede și la noi, la BBC First. „După peste un deceniu de lucru la «Death in Paradise», sunt mai mult decât încântat să fac un nou serial. Abia aștept ca telespectatorii să le urmărească pe Judith, Becks și Suzie în aventurile lor”, a declarat Robert Thorogood pentru pbs.org.

Iar în RadioTimes a explicat că toată viața s-a străduit să conceapă niște povești în „stilul Agathei Christie”, iar dacă „Death in Paradise” este versiunea lui la Hercule Poirot, noul serial este varianta Robert Thorogood la Miss Marple.

Marlow este un oraș plasat pe malurile Tamisei, cam la o oră distanță față de Londra. Este apreciat și de localnici și de turiști pentru arhitectură, grădini, parcuri și pentru cele 30 de restaurante recomandate de ghidul Michelin. Robert Thorogood locuiește aici. „Sper ca orașul Marlow să fie mândru de serial”, a scris autorul pe fostul Twitter.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton