; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Clint Eastwood

Clint Eastwood sprijină căsătoriile între persoane de acelaşi sex

01 March 2013

Actorul şi regizorul american s-a alăturat sutelor de membri ai Partidului Republican care au expediat Curţii Supreme din Statele Unite un document oficial în care se solicită legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, informează Mediafax.

Curtea Supremă din Statele Unite va analiza pe 26 martie recursul intentat împotriva unei legi care interzice căsătoriile între persoanele de acelaşi sex în statul California.

Clint Eastwood, al cărui discurs susţinut în faţa unui scaun gol care îl simboliza pe preşedintele Barack Obama, în timpul convenţiei republicane din vara anului 2012, a făcut să curgă multă cerneală în presa americană, figurează pe lista persoanelor care au semnat documentul de sprijinire a căsătoriilor gay.

Căsătoria oficială dintre doi bărbaţi sau dintre două femei nu este recunoscută la nivel federal, dar este recunoscută în nouă dintre cele 50 de state americane – Connecticut, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New York, Vermont şi Washington -, precum şi în districtul Columbia şi în două teritorii amerindiene. În plus, statul Rhode Island recunoaşte căsătoriile gay oficializate în alte jurisdicţii, iar California, care a legalizat pentru o scurtă perioadă căsătoriile gay în 2008, le recunoaşte, în prezent, în anumite condiţii.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare