; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

14242350_1665386103790165_1761905635147780567_o

Claes Bang îl va interpreta pe Dracula în noua producție Netflix și BBC One

29 November 2018

Actorul danez Claes Bang („The Girl in the Spider’s Web', „The Affair', „Borgen') va interpreta rolul lui Dracula în miniseria creată de Steven Moffat și Mark Gatiss și inspirată de romanul clasic al lui Bram Stoker. Proiect inițiat de BBC One, „Dracula' va fi produs de Hartswood Films și este o coproducție BBC One și Netflix.

Trei episoade de lungmetraj vor aduce în atenție universul lui Dracula, vampirul care a făcut răul să pară sexy. În Transilvania anului 1897, contele însetat de sânge își pregătește planul malefic împotriva Londrei Victoriene.

Claes Bang a declarat: „Sunt încântat să joc rolul lui Dracula, mai ales cu un scenariu aflat în mâinile creatorilor talentați Steven Moffat, Mark Gatiss și echipei responsabile pentru Sherlock. Sunt foarte încântat că pot intra în pielea acestui personaj iconic și extrem de interesant. Da, este malefic, dar reprezintă mult mai mult de atât: este carismatic, inteligent și sexy. Este un rol jucat de actori extraordinari de-a lungul timpului și o provocare pentru mine, însă mă simt privilegiat să interpretez acest personaj incredibil'.

Piers Wenger, Controller BBC Drama, spune că „Iadul are un nou șef… și BBC One are un nou personaj principal remarcabil. A spune că am avut noroc atunci când l-am găsit pe Claes ar fi să subestimăm talentul lui Steven, Mark și echipei Hartswood și intuiția lor de a alege actorul potrivit pentru a redefini un rol iconic'.

Larry Tanz, Vicepreședinte Content Acquisition, Netflix, spune: „Claes va aduce Dracula la viață cu farmec și o răutate elagantă. Cu talentul său și scenariul remarcabil creat de Steven și Mark, membrii Netflix din întreaga lume vor iubi să se teamă de acest anti-erou întunecat și complex'.

Hartswood Films declară: „A fost unul din acele momente – cine altcineva ar putea fi decât Claes! Are totul. Superb, carismatic, letal. Înalt, întunecat și înspăimântător. Iadul are un nou șef'.

„Dracula' a fost comandat de Charlotte Moore, directorul BBC Content și Piers Wenger, Controller BBC Drama. Este scris și creat de Steven Moffat și Mark Gatiss; producatorii executivi sunt Mark Gatiss, Steven Moffat și Sue Vertue pentru Hartswood Films, Ben Irving pentru BBC și de Larry Tanz pentru Netflix.

Serialul va avea premiera pe BBC One în Marea Britanie și pe Netflix (cu excepția Regatului Unit și China, unde serviciul nu este disponibil).

Filmările vor începe anul viitor.

 

Claes Bang

Este un actor danez. A studiat la Școala Națională de Teatru din Danemarca, acesta a fost o figură familiară pe scenă și pe ecran în Europa de Nord, înainte de a interpreta rolul lui Christian în filmul The Square de Ruben Östlund, câștigător al premiului Cannes Palme d’Or din 2017. Filmul a fost nominalizat și la Oscar, iar Claes a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la European Film Awards.

În 2019, Claes va juca alături de Claire Foy în „The Girl in the Spider’s Web'; alături de Elizabeth Debicki, Donald Sutherland și Mick Jagger în „The Burnt Orange Heresy'; cu Guy Pearce în „Lyrebird' și Carice van Houten în „The Glass Room'. În „In The Bay of Silence', Claes va juca alături de Olga Kurylenko și Brian Cox.

La acestea se adaugă și „Borgen' and „The Bridge' și seria germană Sibel & Max. El va juca în sezonul 5 din serialul „The Affair'.

Claes a jucat pe scene din întreaga Europa de Nord și în Londra la St. Jamess Theatre and the Riverside Studios.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare