; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ciprian Ogarcă

Ciprian Ogarcă a câştigat sezonul 4 de la “MasterChef”

24 December 2014

Ciprian Ogarca este câştigătorul MasterChef România, sezonul 4, câştigând trofeul “MasterChef” şi marele premiu de 50.000 de euro. El a concurat în marea finală cu Tudor Marcu şi Odette Mândruţă, favorita publicului.

 

Nu îmi vine să cred, sunt foarte fericit că am câştigat MasterChef. Cu toate că eram mulţumit cu locul 3 în finală, am luptat foarte mult şi am muncit cu gândul că duc trofeul acasă la Craiova! Sunt mândru că în sfârşit am găsit motivaţia pe care o căutam, iar MasterChef mi-a schimbat viaţa. Sunt foarte emoţionat şi mă bucur că visul meu a devenit realitate. Hai Craiova!' a declarat Ciprian.

 [Not a valid template]

Din 24 de aspiranţi la titlul de MasterChef, doar 3 cei mai buni bucătari amatori din România au reuşit să ajungă în marea finală. Este vorba despre Odette, o simpatică studentă la Ştiinţe politice, în vârstă de 23 de ani, din Buzău, Ciprian – agentul de asigurări din Craiova, de 24 de ani, care a transformat prazul în semnătura lui culinară şi Tudor de 22 de ani din Cluj, unul dintre cei mai tineri concurenţi MasterChef, cu un talent culinar desăvârşit.

Ceilalţi 21 de colegi ai lor au venit să-i susţină şi să le ridice moralul celor 3 finalişti, însă nu doar aceasta a fost surpriza serii. Finala a fost constituită din 3 probe la finalul cărora chefii au dat note, iar cel care a avut cel mai mare punctaj a ieşit învingător. Doar 2 dintre concurenti au reuşit să ajungă până la cea de-a treia rundă, deoarece, dupa primele două probe, cel care a obţinut cele mai mici note, a fost eliminat.

Concurenţii au avut de pregătit un meniu compus din 3 feluri: aperitiv pentru prima probă, fel principal pentru cea de-a doua probă şi desert pentru testul final. Fiecare dintre cei trei a putut obţine din partea celor 3 chefi un punctaj maxim de 30 puncte.

Odette, Tudor şi Ciprian au avut la dispoziţie 5 minute pentru a-şi alege ingredientele din cămara MasterChef şi să gândească un aperitiv de top.

La finalul primei probe, concurenţii au primit laude din partea chefilor care au fost impresionaţi de preparatele gătite aproape perfect. Rezultatele au fost următoarele: Odette a obţinut note care au însumat 27 de puncte, Tudor 23 de puncte, iar Ciprian 22 de puncte.

Runda a doua a fost decisivă pentru Tudor, care a părăsit competiţia înainte de testul final. Cei trei au pregătit câte un fel principal, iar Ciprian a primit primul 10 din finala MasterChef. La sfârşitul probei, Odette şi Ciprian au avut un total de 50 de puncte. Tudor a fost eliminat cu 44 de puncte, însă a primit ca premiu din partea Staropramen un curs gastronomic într-un restaurant cu stele Michelin în care va putea să-şi perfecţioneze stilul culinar.

Odette şi Ciprian s-au luptat de la egal la egal în cea de-a treia probă, cea care a decis câştigătorul sezonului 5 MasterChef. A fost un adevărat test sub presiune în care au fost provocaţi să gătească cel mai bun desert din viaţa lor.

La finalul ultimului test, Odette a însumat 77 de puncte, iar Ciprian cu cele 79 de puncte obţinute a primit mult râvnitul trofeu MasterChef şi premiul de 50.000 de euro. Pe lângă marele premiu atât Ciprian, cât şi Odette au primit o săptămână de experienţe gastronomice inedite şi cursuri de gastronomie italiană la Academia Barilla din Parma.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare