Homepage  / Știri

Cine va moșteni cele mai celebre diademe ale Reginei Elisabeta a II-a

Cine va moșteni cele mai celebre diademe ale Reginei Elisabeta a II-a
7

de Andra Stana,

Regina Elisabeta - care a murit joi la vârsta de 96 de ani - avea una dintre cele mai mari și mai scumpe colecții private de bijuterii din lume, iar în centrul acesteia se află aproximativ 50 de tiare uimitoare. Ce se va întâmpla cu aceste diademe și cine le va moșteni.

La cine vor ajunge acum cele mai celebre diademe ale Reginei Elisabeta

Unele dintre piese – coroanele și broșele ei, precum și inelele ceremoniale – fac parte din Bijuteriile Coroanei, care sunt expuse la Turnul Londrei și sunt admirate de aproximativ 2,5 milioane de turiști pe an. Această colecție neprețuită de obiecte în principal ceremoniale, unele dintre ele vechi de 800 de ani, nu aparține unei persoane, ci Coroanei și celui care este monarh, scrie nypost.com.

În mod similar, există Colecția Regală, care conține majoritatea operelor de artă vaste ale familiei regale – cea mai mare colecție privată din lume – și bijuteriile acestora. În total, aceasta alcătuiește peste 1 milion de obiecte, unele dintre ele datând din vremea lui Henric al VIII-lea.

Colecția regală este la rândul ei împărțită în două părți. Cea mai mare parte a obiectelor este deținută în custodie de monarhul de la acea vreme. Apoi, există colecția personală a reginei. Aceasta este alcătuită în principal din obiecte pe care le-a moștenit sau care au fost dăruite de membrii familiei (bunica ei, regina Maria, era renumită pentru dragostea ei pentru bijuterii) sau cumpărate de ea însăși. Se crede că multe dintre diademe recognoscibile ale reginei Elisabeta se află în colecția sa personală, așa că, teoretic, le-ar putea dărui cui dorește.

„Este probabil că ea ar fi vrut să transmită obiecte din colecția sa privată celor dragi”, a declarat Josh Rom, comentator regal, pentru The Post. „Cea mai mare parte a colecției va trece la Charles – și la Camilla, în calitate de regină consoartă – și apoi la Kate”.

De-a lungul anilor, regina Elisabeta a împrumutat multe dintre ele membrilor familiei pentru evenimente speciale. În 2011, Kate Middleton a purtat tiara Cartier Halo, care conține aproape 1.000 de diamante, la nunta sa cu prințul William.

Meghan Markle a îmbrăcat uimitoarea banderolă cu diamante în stil Art Deco a reginei Maria pentru nunta sa din 2018 cu prințul Harry. A fost o tiară care nu mai fusese văzută în public din anii 1940.

La nunta prințesei Eugenie, tot în 2018, nepoata reginei a purtat tiara Greville Emerald Kokoshnik, care conține diamante pavate tăiate în formă de trandafir și șase smaralde mari, care a fost moștenită de regina mamă în 1942, dar care nu mai fusese niciodată purtată în public.

Doi ani mai târziu, sora lui Eugenie, Beatrice, a purtat celebra diademă Queen Mary’s Fringe Tiara pentru nunta sa. Aceasta conține 47 de barete delicate de diamante și a fost împrumutată inițial de regina Mary Reginei Elisabeta, pe atunci prințesă, pentru nunta acesteia cu prințul Philip în 1947.

Diademenele Reginei Elisabeta a II-a ar putea rămâne în colecția regală

Deci, va dărui regina fiecăreia dintre aceste tinere diademe în care s-au căsătorit? Rom crede că este o posibilitate bună.

„Ea ar avea lucruri pe care ar vrea să le dăruiască celor dragi și este logic să le ofere ceva ce știe că le va plăcea”, a spus el. „Totuși, există un lucru care merită menționat. Dacă li se lasă aceste lucruri în testamentul ei, ei vor trebui să plătească impozit pe moștenire pentru ceea ce le-a lăsat”.

Întrucât impozitul este de până la 40% din valoarea moștenirii – iar unele dintre aceste diademe valorează milioane – regina va fi trebuit să se gândească dacă este pur și simplu mai bine pentru diademe să rămână în colecția regală și să fie împrumutate pentru ocazii speciale.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Sursa foto: Hepta

CITEȘTE ȘI

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton