Homepage  / Televiziune

Ce post transmite meciurile echipelor românești din cupele europene de joi, 22 august. FCSB o întâlnește pe Linz

Ce post transmite meciurile echipelor românești din cupele europene de joi, 22 august. FCSB o întâlnește pe Linz

de Redactia Tvmania,

FCSB o întâlnește joi seară, la Linz, pe LASK, în prima manșă din play-off-ul Europa League. Partida va începe la ora 20:00 și va fi transmisă exclusiv pe voyo. Iată detaliile despre partidele care vor fi difuzate în cursul zilei de joi, 22 august.

Cine va transmite meciurile echipelor românești din cupele europene

După ce a fost eliminată de Sparta Praga din turul 3 preliminar din Champions League, campioana României a „retrogradat” în Europa League, unde se va duela cu LASK Linz pentru accesul în faza grupei. Din acest sezon, la fel ca în Champions League, și în Europa League toate cele 36 de echipe calificate vor fi parte a unei singure grupe, și vor juca fiecare câte 8 meciuri (cu câte două echipe din fiecare dintre cele patru urne valorice).

Pentru accesul în primăvara Europa League va fi nevoie de o clasare pe una dintre pozițiile 1-24. Până acolo însă, FCSB va trebui să treacă de LASK Linz. LASK Linz a mai jucat o singură dată în cupele europene contra unei echipe din România. În 1999, Steaua a eliminat-o pe LASK din turul 2 al Cupei UEFA (2-0 la București și 3-2 la Linz). LASK are un nume stelar în lot Lotul austriecilor este cotat la 43,50 milioane de euro.

Numele care sare imediat în atenția tuturor este cel al fundașului Jerome Boateng (35 de ani), fundașul central trecut pe la Hertha Berlin, Hamburger SV, Bayern Munchen, Lyon și care a ajuns în această vară la LASK, transferat de la Salernitana.

Jerome Boateng este departe de gloria de altădată, când a strâns 76 de selecții în naționala Germaniei, cu care a fost campion mondial în urmă cu 10 ani, la Campionatul Mondial din Brazilia. Cel mai bine cotat jucător de la LASK este Marin Ljubicic, un croat în vârstă de 22 de ani, care costă 8 milioane de euro. FCSB l-a trecut pe lista pentru cupele europene și pe ultimul venit, Florin Tănase. Altă veste bună pentru „roș-albaștri” este revenirea lui Octavian Popescu, care a fost mult timp accidentat. Darius Olaru este principalul „motor” al echipei lui Elias Charalambous și Mihai Pintilii.

Dacă nu va trece de LASK Linz, FCSB va juca în grupele Conference League. CONFERENCE LEAGUE: Cine transmite meciul CFR Cluj – Pafos, din pla- off-ul Conference League A doua echipă românească rămasă în competițiile continentale, CFR Cluj, va întâlni joi, pe teren propriu, în Gruia, pe gruparea cipriotă Pafos, în prima manșă din play- off-ul Conference League. Meciul va începe la ora 20:30 și va fi transmis în direct de Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Ciprioții de la Pafos au în lot opt șapte brazilieni, dar și pe românul Vlad Dragomir, acum în vârstă de 25 de ani, jucător crescut la Arsenal Londra și care a mai evoluat la italienii de la Virtus Entella și la Perugia. Cel mai bine cotați jucători de la Pafos sunt portarul croat Ivusic (2,5 milioane de euro) și mijlocașul brazilian Pepe (2,4 milioane de euro). CFR Cluj răspunde cu veteranii Deac, Camora, dar și cu mai tinerii Bîrligea, Lous Munteanu.

Meciurile echipelor românești din cupele europene de joi, 22 august

  • Europa League LASK Linz – FCSB, ora 20:00, Voyo
  • Conference League CFR Cluj – Pafos, ora 20:30, Prima Sport 1, Digi Sport 1

Sursă foto: Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton