Homepage  / Recomandări

Aur pentru David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris. După o cursă plină de adrenalină, a câştigat medalia de aur la două sutimi

Aur pentru David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris. După o cursă plină de adrenalină, a câştigat medalia de aur la două sutimi
19

de Andra Stana,

David Popovici a devenit campion olimpic la 200 m freestyle. Luni, 29 iulie, la Paris, înotătorul de aproape 20 de ani a devenit câștigător la două sutimi, după o cursă care i-a ținut pe români cu sufletul la gură.

UPDATE. Aur pentru David Popovici. Românul a făcut o cursă fabuloasă şi a câştigat medalia de la aur la două sutimi.

David a devenit luni seara, 29 iulie, noul campion olimpic al probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Românul, care a evoluat pe culoarul 4, a câștigat finala probei din La Defense Arena. Fiind considerat principalul favorit, el a obținut prima medalie a „Team Romania” la Paris.

dvid-popovici-medaliat-cu-aur-la-jo-2024Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 19

Știrea inițială:

David Popovici este mare favorit la medalia de aur și va lua startul în finală de pe culoarul 4, luni seară, 29 iulie, de la ora 21.40. La noi în țară, finala probei de 200 m liber de la Jocurile Olimpice de la Paris poate fi urmărită pe TVR Sport și Eurosport, precum și pe platforma MAX.

David PopoviciIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  9 / 19

David Popovici, prima reacție după calificarea în finală la 200 metri liber la JO 2024

David Popovici s-a declarat foarte mulțumit de calificarea în finala de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sunt foarte mulţumit. Singurul obiectiv pe care îl aveam pentru astăzi (n.r. 28 iulie) era să mă calific către următoarea etapă. Acum m-am calificat în finală… şi primul… foarte tare! A fost o cursă nu uşoară, dar nu a spus nimeni că trebuie să fie uşor.

Publicul e incredibil. Am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public. Aşa că mă bucur că văd şi eu acum ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice cum înotul, care la noi în ţară nu este un sport atât de popular, umple o astfel de arena… hală, este un stadion, de fapt!

Mă şi copleşeşte, mă şi motivează, mă şi sperie, mă şi entuziasmează. E foarte tare! (Te sperie ceva?, n.r.) Bineînţeles. Mă sperie cam aceleaşi lucruri care vă sperie şi pe voi, numai că din fericire am destul de multă experienţă cu concuratul la acest nivel. Deşi sunt om şi mă sperie multe lucruri, înotând la acest nivel simţi că trăieşti. Da, e o frică, dar frica aia te face să simţi că trăieşti cu adevărat. (n.r. Câștigi medalia?) Habar n-am, vedem! (n.r. A început să zâmbească)”, a declarat David Popovici, potrivit as.ro.

David Popovici, care este dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, are în palmares un loc 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El va împlini 20 de ani pe 15 septembrie.

Maximillian Giuliani, unul dintre adversarii lui David Popovici, din marea finală de la JO: ”Se pare că pe el trebuie să îl batem”

În finala de 200 m liber, adversarii lui David Popovici vor fi Maximillian Giuliani și Luke Hobson. Cei doi sportivi au recunoscut că înotătorul din România este marele favorit.

Cred că poate fi cursa oricui. Pe hârtie, se pare că pe David trebuie să îl batem, dar se poate întâmpla orice, după ce am văzut săptămâna aceasta”, a declarat Maximillian Giuliani, scrie swimmingworldmagazine.com.

M-am simţit foarte bine în semifinale. Sincer, a fost o prestaţie perfectă.. Cred că pot mai mult, dar e bine că am mers mai departe. Ştiu că va fi o cursă grozavă în finală. Trăiesc pentru asta. Sunt nerăbdător. Cursa este partea mea preferată la înot”, a declarat și Luke Hobson, potrivit sursei mai sus menționate.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton