Homepage  / Televiziune

Cine transmite la TV finala lui David Popovici la 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. La ce oră începe

Cine transmite la TV finala lui David Popovici la 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. La ce oră începe
5

de Andra Stana,

David Popovici s-a calificat marți seară în finala de la 100 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris. Iată când începe finala și unde poate fi urmărită la TV sau online.

După ce a luat aurul la proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice 2024, David Popovici (19 ani) luptă miercuri pentru o medalie de aur și la proba de 100 metri liber. Finala probei de 100 m liber de la Jocurile Olimpice de la Paris poate fi urmărită pe TVR și Eurosport, precum și pe platforma MAX. Finala este programată să înceapă la ora 23.39.

În finala probei de 100 metri liber de miercuri, 31 iulie, David Popovici va pleca de pe un culoar secundar. Cu toate că, în semifinale, a terminat pe locul doi, timpul obținut nu i-a asigurat șansa unui culoar superior.

David Popovici lupta pentru medalia de aur in proba de 100 m liber la Olimpiana de la ParisIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Marți, 30 iulie, Popovici a ajuns pe locul 2 în seria a doua, cu timpul de 47 de secunde și 66 de sutimi.

Seria a doua a semifinalelor a fost câştigată de chinezul Zhanle Pan (47.21), deținătorul recordului mondial, care intră cu primul timp în finală, pe culoarul campionilor, scrie gândul.ro. Al doilea timp i-a aparţinut australianului Kyle Chalmers (47.58), al treilea ungurului Nandor Nemeth (47.61), iar al patrulea francezului Maxime Grousset (47.63). Britanicul Matt Richards, care la 200 metri a pierdut la două sutimi aurul în faţa lui Popovici, nu a reuşit calificarea în finala probei.

David Popovici, despre finala probei de 100 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

David Popovici s-a arătat încrezător în șansele sale de a câștiga o nouă medalie în finala de miercuri. Într-un interviu oferit Agerpres, citat de adevărul.ro, înotătorul a recunoscut că a scăpat de presiune după aurul cucerit la 200 de metri liber și, totodată, ar miza pe faptul că va fi mai bine odihnit, față de ziua anterioară.

După seara de ieri (n.r. – luni seara, când a câștigat aurul olimpic) am adormit foarte greu. Oricum, m-am culcat târziu, pentru că am avut foarte multe chestii de făcut, masaj, masa pe care am luat-o târziu, test antidoping, dar m-am odihnit cât de bine am putut. Şi astăzi o să mă odihnesc pe cât de bine pot şi miercuri e ultima cursă de la concursul ăsta. Cine ştie, poate rup. Oricum, o să dau tot ce am mai bun şi tocmai de asta n-am cum să fiu dezamăgit, dacă nu-mi iese aşa cum poate mă aşteptam eu în capul meu.

Au fost foarte OK semifinalele, şi, cel mai important lucru pe care îl aveam de făcut, adică să mă calific, a fost realizat. N-am cum să intru fără trac în finală. Și la 200 de metri liber am avut trac, a fost o finală foarte încordată. Toţi eram extrem de agitaţi şi blocaţi în căpăţânile noastre, sunt sigur de asta. Se vede pe faţa lor, se vede la ţarc, se vede pe faţa mea, sunt sigur. Nu suntem invincibili, însă cel care se apropie cel mai mult de a fi invincibil câştigă în ziua aia.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton