Homepage  / Netflix

Cine sunt actorii principali din „Vikingii: Valhalla”. Informații EXCLUSIVE de la filmările serialului Netflix

Cine sunt actorii principali din „Vikingii: Valhalla”. Informații EXCLUSIVE de la filmările serialului Netflix

de Vasilica Rogozanu,

Serialul Netflix „Vikingii: Valhalla”, spin-off al serialului „Vikingii”, are premiera pe Netflix pe 25 februarie. Platforma de streaming a comandat 24 de episoade, iar primele 8, din sezonul 1, pot fi vizionate la final de februarie. Actorii din rolurile principale ne-au dezvăluit săptămâna trecută, în exclusivitate, detalii de pe platourile de filmare din Irlanda. 

Distribuția „Vikingii: Valhalla”

1. Sam Corlett (26 de ani)  îl interpretează pe celebrul explorator viking Leif Eriksson, unul dintre primii europeni care a pus piciorul în America de Nord. 

Vikings: Valhalla. Sam Corlett – Leif /Netflix © 2021

„Am avut o grămadă de antrenamente pentru scenele de luptă, pregătiri cu cascadorii. În proporție de 99%, mi-am filmat scenele singur: am avut o grămadă de lovituri pe mâini, eu i-am învinețit altcuiva ochii, iar două săptămâni mai târziu respectivul m-a învinețit pe mine. Am petrecut o grămadă de timp la machiaj, în fiecare dimineață stăteam câte o oră și jumătate să îmi pună barbă”, ne-a povestit tânărul actor australian, pe care l-am mai putut vedea tot pe Netflix în serialul „Chilling Adventures of Sabrina”.

2. Frida Gustavsson (28 de ani) este Freydis Eriksdotter, sora lui Leif, o războinică păgână, fiica lui Eric cel Roșu.

Frida Gustavsson – Freydis /Netflix © 2021

„Cred că sunt multe lucuri pe care le am în comun cu personajul. Refuzul de a renunța, eu sunt foarte încăpățânată, uneori chiar mai îngustă de minte decât ar trebui să fiu. Cumva, Freydis trăiește înăuntrul meu, chiar o face, a fost cel mai ușor să o interpretez din toate personajele pe care le-am jucat, în termeni de identificare. Pe de altă parte, a fost cea mai mare provocare când vine vorba de complexitatea universului în care acționează.

Filmările primului sezon, de la începutul pandemiei, au fost stresante, am avut căderi nervoase pe platouri, mă simțeam responsabilă de sănătatea celor din jur. Este destul de dificil să joci într-un serial de o asemenea anvergură, dar să fii extra precaut e și mai dificil. Sper că am învățat să respectăm mai mult oamenii și să le purtăm mai mult de grijă celor din jurul nostru”, a spus actrița suedeză aflată la primul ei mare proiect. 

3. Leo Sutter (28 de ani) îi dă viață nobilului viking Harald Sigurdsson, care devine Harald al III-lea al Norvegiei, unul dintre ultimii mari regi vikingi.

LEO SUTER – HARALD in VIKINGS: VALHALLA /NETFLIX © 2021

„Mi-a plăcut personajul de când am citit pilotul, Harald se descurcă foarte bine în situațiile politice, dar este și un tip căruia nu îi este frică să se arunce pe câmpul de luptă”, a spus actorul. Pe timpul filmărilor „eu am spart nasul cuiva și m-am rănit serios pe o barcă. Am avut noroc că am avut patru luni de lockdown înainte de începerea filmărilor, pentru că a fost nevoie să îmi crească serios părul. Nu am avut niciodată părul lung, nici nu știam că am cârlionți…”. Pe actorul englez de 28 ani l-am mai putut vedea în primul sezon al serialele de epocă „Sanditon” și „Victoria”, difuzate și la noi de Happy Channel.

4. Jóhannes Haukur Jóhannesson este Olaf Haraldsson, frate vitre al lui Harald, un viking creștin înfocat.

Jóhannes Haukur Jóhannesson – Olaf, Vikings: Valhalla. /Netflix © 2021

Actorul islandez pe care l-am mai văzut în serialele HBO „Urzeala tronurilor” (în 2 episoade, în rolul răufăcătorului Lem Lemoncloak) și „Beforeigners” spune că cel mai greu luvru de la filmări a fost „să port extensii de păr, sunt foarte neplăcute”.

„Tot serialul este în filmat în Irlanda, în Wicklow, de unde nu am ieșit din cauza pandemiei. Nu ne-am întors acasă în pauzele de filmare, am făcut drumeții. Am fost blocați în Irlanda. Am avut pauze de două săptămâni între scene, de regulă plecai acasă, dar acum toată lumea a stat în Irlanda. Asta e diferența majoră față de celelalte proiecte în care am lucrat”. 

5. David Oakes este contele Godwin, sfătuitor al regelui englez, un bărbat viclean și priceput, care știe să își facă aliați.

David Oakes /Netflix © 2021

„Din momentul în care a fost comandat acest serial, toată lumea a fost conștientă că universul viking are fani cu opinii foarte clare. De la haine la replici, știam că trebuie să ne ridicăm la nivelul moștenirii lăsate de Din fericire pentru mine, să joc un saxon nu mă face să mă îngrijorez prea mult, nu au fost prea mulți în serialul original, ca să faci comparația”, a spus actorul britanic de 39 de ani, cunoscut din producții ca „Victoria”, „Regina albă” sau „Familia Borgia”.

„Cel mai greu lucru, dincolo de Covid  – deși am fost norocoși că am avut de lucru -, a fost să găsesc valențe diferite ale personajului meu pe care să le prezint, în condițiile în care el vorbește numai cu oameni cu rang superior și spune „Da, domnule! Nu, domnule”. 

6. Caroline Henderson este Jarl Haakon, o luptătoare neînfricată și un conducător puternic, care ține cu mână de fier frâiele Kattegat, acum important port european.

Caroline Henderson /Netflix © 2021

„Personajul meu este o femei care le-a văzut pe toate, a fost la război, e puternică și acum simte că se apropie altfel de timpuri și vede ceva special în Frydis, căreia îi devine mentor”, își descrie personajul actrița suedeză. 

7. Bradley Freegard este regele Knut al Danemarcei, care dorește să răzbune omorârea vikingilor în 1002, în timpul Masacrului din Ziua Sfântului Bricius.

Bradley Freegard /Netflix © 2021

Am fost fan al serialului original, dar e un joc periculos să începi să studiezi, să începi să te întrebi cum ai proceda tu. Așa că în mod intenționat nu l-am mai revăzut, m-am concentrat pe propria interpretare. Deși Regele Knut a fost un lider istoric de succes, nu s-au scris atât de multe despre el, probabil pentru că, imediat după moartea lui, linia lui de sânge a dispărut, fiindcă și fiii lui au murit brusc”, spune actorul galez.

FreeGard ne-a mai povestit că, din cauza pandemiei, „nu am văzut nimic din Irlanda. Majoritatea scenelor au fost filmate în pandemie, așa că am văzut doar interiorul apartamentului meu și studiourile de filmare.” 

Trailer Vikingii:Valhalla

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton