Homepage  / Seriale turceşti

Cine sunt actorii din serialul turcesc „Destăinuiri”. Nume surpriză în distribuție

Cine sunt actorii din serialul turcesc „Destăinuiri”.  Nume surpriză în distribuție

de Ruxandra Dinca,

La Kanal D începe pe 3 martie serialul „Destăinuiri”, considerat de unele voci din presa locală drept cea mai reușită dramă psihologică din Turcia. Producția, cu o distribuție plină de nume cunoscute, urmărește povestea unei terapeute din Istanbul și a pacienților care vin să o vadă.

Din 3 martie, serialul turcesc „Destăinuiri” – în original „Kirmizi Oda” (care înseamnă „Camera roșie” în turcă) – înlocuiește în grila Kanal D serialul „Infidelul”. Noul titlu este o dramă psihologică care a impresionat în Turcia nu doar publicul, ci și criticii de televiziune.

Serialul este o adaptare după un roman al apreciatei scriitoare și psihiatre Gülseren Budayıcıoğlu – responsabilă, de asemenea, pentru „Mireasa din Istanbul”, „Prizoniera destinului” și „Golden Boy”. Autoarea s-a inspirat din propriile cazuri, reale, atunci când a scris cartea și, datorită ecranizării, subiecte delicate precum violența domestică, abuzurile din copilărie, probleme de sănătate mentală sunt abordate pe rând în serial.

În Turcia, „Destăinuri” a avut două sezoane și 61 de episoade originale, fiind difuzat între septembrie 2020 și februarie 2022. Între timp, nu numai că serialul a fost transmis cu succes în alte părți ale lumii, dar în Grecia a început de anul trecut o versiune locală, iar Spania intenționează același lucru.

La noi, „Destăinuri” marchează și altă premieră: este primul serial turcesc dublat în limba română.

Povestea și personajele

Eroina centrală a serialului este dr. Hanim (Binnur Kaya), terapeut respectat din Istanbul, la cabinetul căreia vin să caute alinare oameni de toate felurile. Camera doctoriței este vopsită în roșu, de aici și numele serialului în turcă, dar și afișele de promovare.

Binnur Kaya

Dr. Hanim lucrează cu alți trei colegi, dr. Piraye (Tülin Özen, „Răzbunare pe tocuri”), dr. Deniz (Burak Sevinç) și dr. Ayse (Meriç Aral, „Jocurile iubirii”). Personaj important este și secretara Tuna (Gülçin Kültür Şahin).

Foarte respectată de toată lumea, Hanim primește pacienți din diverse categorii sociale și încearcă să-i ajute pe toți. În același timp, chiar în interiorul clinicii, doctorii au propriile probleme: Ayse se simte atrasă de Deniz, însă aceasta este însurat și marcat de faptul că el și soția lui nu pot avea copii. Cât despre Piraye, ea a divorțat după ce a descoperit că soțul o înșela, iar acum își crește singură cei doi băieți gemeni. Chiar și Hanim, specialista empatică, mentorul tuturor, cea care are un cuvânt bun pentru toată lumea, are parte de provocări în viața sa personală.

Multe fețe cunoscute în „Destăinuiri”

Așa cum scriam mai sus, fanii serialelor turcești de la noi vor recunoaște în distribuția de la „Destăinuiri” actori celebri, de ieri și de azi.

Îl vom revedea astfel, în rolul lui Murat, managerul clinicii, pe Halit Özgür Sari, adică Kadir din „Totul pentru familia mea”, celălalt serial turcesc difuzat de Kanal D. Murat nu apare chiar de la început și nici nu stă prea multe episoade.

La început, serialul prezintă poveștile a trei paciente interpretate de cunoscutele actrițe Hande Doğandemir („Kösem”), Evrim Alasya („Scorpionul”) și Melisa Sozen („Somn de iarnă”).

Hande Doğandemir, Evrim Alasya și Melisa Sozen

Nesrin (Hande Doğandemir) este căsătorită, are doi copii, dar suferă în tăcere din cauza violenței soțului ei. Meliha (Evrim Alasya) se sufocă din cauza secretelor pe care trebuie să le ascundă și ajunge la cabinet după ce a încercat să se sinucidă. Cât despre Alya (Melisa Sozen), aceasta a fost traumatizată de propria mamă în copilărie. Acestea sunt doar trei din poveștile cu care serialul „Destăinuiri” a ținut cu sufletul la gură, în fața televizoarelor, toată Turcia.

Cine sunt actorii din serialul „Destăinuri”

Cei care au văzut serialul „Prizoniera destinului”, îi vor revedea în rolurile de acolo pe Demet Özdemir (Zeynep, care apare într-un singur episod) și Erkan Petekkaya (Sadi, care este personaj de cursă lungă în „Destăinuiri”).

Erkan Petekkaya

Cu siguranță telespectatorii se vor bucura să îl revadă pe Erkan Petekkaya în rolul emoționant al pacientului Sadi, un bărbat care vine la terapie în urma unor atacuri de panică. Erkan Petekkaya este cunoscut publicului din România pentru rolurile pe care le-a jucat în serialele de excepție „Trădarea”, „Dila” sau „Furtună pe Bosfor”, difuzate de Kanal D. Cariera sa artistică este una impresionantă, cu numeroase roluri în piese de teatru, seriale și filme de lung metraj.

Tülin Özen

Tülin Özen, cea care a dat viață personajului Sultana Handan în celebrul serial Kosem, s-a alăturat și ea serialului „Destăinuiri” și o va interpreta pe Piraye, terapeut și mama care își crește singură cei doi copii după ce soțul său a murit. Frumoasa actriță în vârstă de 43 de ani și-a construit o carieră de succes în Turcia, fiind distribuită în numeroase producții de teatru, cinema și televiziune.

Gülçin Kültür Şahin

Pe Gülçin Kültür Şahin telespectatorii și-o amintesc cu siguranță. Ea a devenit cunoscută în serialul fenomen „Gülperi” cu rolul mătușii Kader, o femeie pentru care regulile în cadrul familiei tradiționale sunt literă de lege. În serialul „Destăinuri” o va interpreta pe Tuna, un personaj colorat, versatil și exuberant.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton