; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cine l-a convins pe chitaristul de la Vunk să aleagă drumul muzicii

13 August 2013

Anul 1991 a fost unul important pentru chitaristul formației VUNK, Gabriel Maga. Pentru prima oară după Revoluție, în Piatra Neamț, orașul său natal, venea să concerteze trupa Compact. Cu un bilet primit de la un 'profesor cu inițiativă de la școala nr 2', Maga a ajuns să trăiască o experiență ce i-a decis viața artistică.

'Pentru prima oară după ’89, venea Compact în Piatra Neamț cu niște outfituri îndrăznețe de papuci Adidas din aceia cu 3 dungi (doar la Freddie mai văzusem) colanți cu imprimeuri cu fulgere și geci de motor. Și un munte de boxe care pentru vremea aceea generau niște decibeli veniți parcă din iad. La modul bun! Ce să mai… erau niște zei coborâți printre noi, muritorii, să ne trezească niște emoții de care nu știam că există!', a povestit Maga..

'În seara aceea mi-au țiuit urechile pentru prima oară și am realizat ce vreau să fac cu viața mea. 22 de ani mai târziu, adică acum câteva săptămâni undeva prin țară, ghici cine cânta în deschidere unui concert VUNK?'.

Debutul lui Maga s-a întâmplat în anul 2000 în postura de ‘chitara de la Parlament. A plecat în Canada și a lucrat pentru/învățat de la producători grei (David Ogilvie, Matt Hyde, Garth Richardson). După un slalom în America de Nord printre pop, rock, metal,  hip-hop și dance-electronic, a revenit la rock și Romania, unde e chitara și producția Vunk din 2010.

Întreaga poveste poate fi citită pe www.magasitudoran.ro, site-ul care promoveaza piesa ,,Copilul din mine', cel mai recent proiect muzical semnat de Cosmin Tudoran, cunoscut mai ales ca solist al formației Ca$$a Loco și Gabi Maga, chitarist al trupei Vunk. . Baieții îți descriu noua colaborare drept “un proiect muzical aristocratic care va promova cu (auto)ironie valorile românești”.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare