; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cine este Rooney Mara şi ce are ea de făcut?

18 September 2010

Până la ecranizarea după Stiegg Larson, o vom putea vedea în rolul Ericăi din The Social Network'.

Până la ecranizarea după Stiegg Larson, o vom putea vedea în rolul Ericăi din The Social Network'.

A câştigat bătălia pentru rolul Lisbeth Salander în „Bărbaţi care urăsc femeile' („The Girl with the Dragon Tattoo') înaintea unor actriţe ale căror nume înseamnă deja ceva la Hollywood. În curând o vom putea vedea şi în filmul despre fondarea Facebook-ului şi anul acesta a apărut în remake-ul de la „A Nightmare on Elm Street'.

.

Aceasta este Rooney Mara, actriţa născută în 1985 în New York, care a decis să păşească pe urmele surorii ei mai mari – Kate Mara („Brokeback Mountain', „127 Hours') – şi să  intre în lumea filmului în 2005.

După multe apariţii scurte în seriale, primul rol principal l-a obţinut în pelicula Tanner Hall', iar anul acesta va juca rolul femeii care a dus la crearea reţelei de socializare Facebook, în filmul The Social Network', regizat de David Fincher.

Fincher pare să fie lozul câştigător tras de Rooney: acelaşi regizor a distribuit-o şi în rolul lui Lisbeth Salander în Bărbaţi care urăsc femeile', rol pentru care mai concurau şi Natalie Portman, Kristen Stewart, Ellen Page şi Scarlett Johansson.

.

Bărbaţi care urăsc femeile'

Criticii rămân destul de tăcuţi până la lansarea filmului şi au îndoieli că Rooney Mara va reuşi să atingă performanţele lui Noomi Rapace, suedeza care a interpretat acest rol în prima ecranizare a cărţilor lui Stiegg Larson, dar cu toate astea…oricine e nevinovat până la proba contrarie. Iar actriţa trebuie să facă o figură frumoasă.

Pe ce mizează producătorii? Probabil pe ideea că a aduce pe cineva necunoscut într-un rol atât de important va împiedica publicul să îşi creeze aşteptări. Deja obişnuiţi cu stilul actriţelor consacrate şi concentraţi pe prestaţia lor, cinefilii ar putea ignora, poate, întregul ansamblu.

Cărţile lui Stiegg Larson, cele trei volume cuprinse în seria Millenium', au nevoie de o ecranizare de zile mari. Declarate un fenomen literar, ele au fost publicate în 44 de state, iar până în prezent s-au vândut peste 40 de milioane de copii la nivel mondial şi nebunia încă mai continuă. Calculele ar spune că în medie, în Statele Unite, s-a vândut o carte pe secundă.

Rolul nu este deloc unul uşor. Rooney Mara va interpreta o hackeriţă, îmbrăcată în stil punk, o fiinţă antisocială care îl va ajuta pe Michael Blomkvist (Daniel Craig) să dezlege un mister care dăinuie de multe secole.

Filmul (care va fi lansat în decembrie 2011) are deja toate ingredientele de care are nevoie pentru a deveni un success: regia lui David Fincher, producţia asigurată de Scott Rudin şi Daniel Craig în rol principal, dar aportul tinerei speranţe va face diferenţa, iar Mara trebuie să păşească cu grijă pe aceste teren minat, pentru că toată lumea este cu ochii pe ea.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare