Homepage  / Știri

Cine este Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei

Cine este Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei
5

de Redactia Tvmania

Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, are 44 de ani și a rămas să lupte pentru Ucraina, chiar dacă a fost avertizată ca fiind ținta numărul doi a lui Vladimir Putin, după președinte.

Volodimir și Olena sunt originari din același oraș, Krîvîi Rih, regiunea Dnepropetrovsk. Cei doi au fost colegi de școală, însă nu s-au cunoscut în acea perioadă, ci mult mai târziu, în timpul facultății. Olena Zelenska a absolvit Facultatea de Inginerie Civilă de la Universitatea Națională din Krîvîi Rih. După o relație de opt ani, Volodimir și Olena s-au căsătorit în 2003.

Volodimir Zelenski a povestit că îi cunoştea pe mulţi dintre colegii ei de clasă, dar nu şi pe Olena. Ei s-au întâlnit mult mai târziu, când femeia era studentă. Soţia lui Volodimir Zelenski este arhitect şi scenarist, iar în prezent şi Prima Doamnă a Ucrainei.

”Avem informaţii că inamicul m-a declarat ţinta numărul unu, iar familia mea este ţinta numărul doi”, a spus, în dimineața zilei de vineri, 25 februarie 2021, Volodimir Zelenski, confirmând informațiile date publicității în acest sens și de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Olena Zelenska, implicată în cauze umanitare

Prima Doamnă, Olena Zelenska, a menţinut de asemenea contactul cu poporul ucrainean prin intermediul reţelelor sociale. Vineri, într-o postare emoţionantă pe Instagram, aceasta a scris:

Zelenska a comunicat și cu oamenii din țara ei prin intermediul rețelelor sociale. Vineri, într-o postare emoționantă pe Instagram, ea a scris: „Poporul meu drag! Ucraineni! Mă uit la voi toți astăzi. Toți cei pe care îi văd la televizor, pe străzi, pe internet. Văd postările și videoclipurile voastre. Și știți ceva? Sunteți incredibili! Sunt mândră să trăiesc în aceeași țară cu voi! Astăzi nu voi plânge și nu mă voi panica. Voi fi calmă și încrezătoare. Copiii mei mă privesc. Și voi fi alături de ei. Și de soțul meu. Și de voi toți”

Într-o a doua postare legată de evenimentele tulburătoare care au avut loc odată cu invadarea Ucrainei, Olena a postat o fotografie a unui bebeluş născut ca un miracol într-un buncăr din Kiev: „Acest copil s-a născut într-un buncăr din Kiev. Acest lucru s-ar fi întâmplat în condiții complet diferite, sub un cer liniștit. Asta e ceva ce ar trebui să vadă copiii. Noi suntem armata, armata este în noi toţi. Şi copiii născuţi în adăposturi vor trăi într-o ţară paşnică care s-a apărat”.

Cine este Olenka Zelenska

Zelenska s-a născut în 1978 în Kryvyi Rih. A studiat arhitectura în copilărie, dar ulterior s-a orientat spre literatură. Este unul dintre co-fondatorii Studio Kvartal 95, cea mai importantă companie de producție de divertisment din Ucraina.

În 2019, Zelenska a devenit Prima Doamnă a Ucrainei și a fost inclusă în lista celor mai influenți 100 de ucraineni de către revista Focus, ocupând locul 30. Într-un interviu acordat revistei Vogue, ea a vorbit despre prima ei inițiativă – reforma nutriției în școlile ucrainene, scrie observatornews.ro.

Olena-Zelenska-267837449_103662822141121_6698516231083766732_nIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton