Homepage  / Televiziune

Cine este Iustin Cazacu, copilul-minune care joacă șah fără să se uite la tablă. A primit Golden Buzz din partea lui Dragoș Bucur

Cine este Iustin Cazacu, copilul-minune care joacă șah fără să se uite la tablă. A primit Golden Buzz din partea lui Dragoș Bucur
9

de Cristina Țapu,

În emisiunea din data de 8 martie 2024, un copil în vârstă de doar 9 ani a reușit să-i uimească atât pe telespectatori, cât și pe jurații de la „Românii au talent”. Iustin Cazacu a câștigat Golden Buzz-ul din partea lui Dragoș Bucur. Iată detaliile!

Cine este Iustin Cazacu, copilul-minune care joacă șah fără să se uite la tablă

Iustin Cazacu, un copil de numai 9 ani care joacă șah fără a se uita la tablă, a reușit să cucerească inimile întregii țări. În emisiunea din data de 8 martie 2024, talentatul șahist i-a dat șah mat lui Andi Moisescu în doar 40 de secunde, din patru mutări.

Prezentarea remarcabilă a micuțului a fost captivantă pentru juriul de la „Românii au talent”, iar Dragoș Bucur a recompensat performanța cu un Golden Buzz. Astfel, Iustin Cazacu a fost trimis direct în semifinala competiției „Românii al talent”.

rat-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Iustin Cazac s-a inițiat în jocul de șah încă de la vârsta de 4 ani. După o vacanță petrecută timp de trei zile la bunici, bunicul său a fost cel care i-a aprins scânteia pasiunii pentru acest joc. Prin exercițiu și jocuri alături de părinți și sora sa, acest copil minune a evoluat și a devenit campion național și european.

Pe scena show-ului „Românii au talent”, Iustin a apărut alături de sora sa, Cazac Maria Sofia (11 ani), pentru a juca o partidă de șah neobișnuită. Mai exact, campionul național s-a aflat cu spatele la tabla de joc, iar mutările le-a efectuat din memorie, ghidat de explicațiile verbale ale surorii sale.

Șahistul le-a comunicat juraților că se bucură să anticipeze și să calculeze în avans mutările, o abilitate matematică ce nu reprezintă niciun efort pentru el.

Iustin a primit Golden Buzz din partea lui Dragoș Bucur

După ce a învins-o pe sora sa, Andi Moisescu l-a provocat pe Iustin să dispute și o partidă cu el. În doar 40 de secunde, juratul de la Românii au talent a primit șah-mat din partea copilului. Dragoș Bucur a fost impresionat peste măsură de copil, așadar nu a stat prea mult pe gânduri și l-a trimis direct în semifinala concursului.

„Cred că ce ați făcut pe scenă și ce poate să facă mintea ta este un fenomen. Cred că emisiunea aceasta este de fapt o emisiune gândită pentru oameni fenomen, așa cum sunteți voi doi. Și pentru că îmi doresc foarte mult ca cei care se uită la televizor să … vorbesc foarte mult nu?… ”, a spus Dragoș Bucur, înainte de a apăsa butonul de Golden Buzz.

„Deci ce ți-a făcut. Nici n-a apucat să vorbească și erai în mat. Andi a durat mai mult să îți pregătești mâinile pe tablă. (…) E ceva uluitor absolut! Mă uitam la tine cum gândeai, cum te manifestai și cum făceai mutările și mi s-a făcut frică puțin. Mi se pare că ești foarte deștept. Mi-a plăcut foarte mult!”, a declarat Mihai Bobonete.

Sursă foto:

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton