Florica Boboi participă la „Insula de 1 milion”, noul show de aventură de la Kanal D. Aceasta este deja cunoscută publicului, având în vedere că a câștigat sezonul 10 din „Chefi la cuțite”, în echipa lui Sorin Bontea. Acum, a venit în Dominicană să-și testeze limitele fizice!
Cine este Florica Boboi, de la „Insula de 1 milion”
Florica Boboi, în vârstă de 38 de ani, este una dintre personalitățile care vor “condimenta” competiția „Insula de 1 milion”. Bucătar de profesie,câștigătoare show-ului „Chefi la cuțite”, de la Antena 1, și proprietara unui mic restaurant lângă Paris, maramureșeanca este decisă să își înfrângă teama de înălțime și să își depășească limitele. La cei 38 de ani, Flori poate scrie o carte cu experiențele prin care a trecut pentru a-și depăși condiția. Cel mai mare vis este acela de a-și deschide un restaurant cu specific mediteraneean chiar în centrul Parisului, pe celebrul bulevard Champs-Élysées și speră să și-l îndeplinească odată cu participarea sa la “Insula de 1 milion”.
Flori este cunoscută deja publicului larg, după ce a câștigat sezonul 10 din „Chefi la cuțite”, de la Antena 1, în 2022. Ea s-a luptat în finala show-ului cu Adrian Stroe, cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu și cu Raluca Todea. Florica a plecat acasă cu suma de 30.000 de euro.
„Doamne, nu mai pot. E visul meu. Îmi bate inima de mor! Doamne, am câștigat. Doamne, fac infarct! Vai de capul meu, parcă trăiesc un vis (…) Deci nu pot să cred, nu am câștigat în viața mea nimic. Premiul nu e doar al meu, am câștigat toți. Datorită lor sunt câștigătoare!”, a fost reacția lui Flori, după ce a câștigat „Chefi la cuțite”.
Cum a ajuns Flori, de la Insula de 1 milion, să fie bucătar
Florica este bucătar și organizator de evenimente la Paris, dar drumul ei până acolo nu a fost deloc ușor.
„Vin din Țara Oașului. Am fost la Viena, apoi în Italia și ulterior la Paris. Am plecat la Viena în 2002, unde am muncit din greu în agricultură și câte 20 de ore pe zi, de la 3 dimineața la 11 seara, ca să câștig banii de mâncare și chirie. Soțul nu s-a regăsit, însă, deloc acolo, așa că am plecat în Italia, unde am muncit la curățenie. Apoi patronii pentru care lucram și-au deschis un restaurant cu fructe de mare. Așa am furat din meseria bucătarilor puțin câte puțin și am zis să încerc să fac asta. Ce au ei și eu n-am?! Am făcut o școală de bucătărie la Torino și, într-un final, am reușit să iau locul unui bucătar la restaurantul de fructe de mare”, le-a mărturisit ea juraților, la audițiile de la Chefi la cuțite.
Dar pentru că financiar, lucrurile nu erau echitabile, Florica a avut curajul să ia viața de la capăt, alături de familia sa, în Franța.
„Acolo am început să lucrez iar ca femeie de serviciu, pentru că nu știam limba franceză ca să mă angajez într-un restaurant. Dar nu era locul meu la curățenie, gândul meu tot la munca în bucătăria unui restaurant era. Soțul meu se opunea, însă, pentru că voia să stau acasă sâmbăta și duminica. Am făcut ce-a zis el, până la un moment dat, când m-am enervat. Eu sunt o fire bătăioasă, când vreau ceva, obțin. Dacă știu să fac altceva, de ce să stau aici?”
Așa a reușit Florica să-și împlinească visul – la început în restaurante italiene, apoi și în bucătării franceze.
„N-a fost deloc ușor, fiind măritată, cu copii, pentru că știm bine că bucătăria cere foarte multe sacrificii. Timp de doi ani, eu nu mi-am petrecut weekendurile cu familia. Dar după doar o lună la un restaurant francez, am ajuns șefa angajaților din bucătărie. Patronilor le-a plăcut foarte mult de mine. Am lucrat cinci ani acolo, apoi mi-am deschis propria afacere – firmă de catering și organizare de evenimente pentru comunitatea românilor din Paris”, a mai povestit Florica Boboi.