Homepage  / Vedete străine

Cine este Birkan Sokullu, din serialul „Vinovați de iubire” de la Kanal D. Actorul apare și la Netflix

Cine este Birkan Sokullu, din serialul „Vinovați de iubire” de la Kanal D. Actorul apare și la Netflix
7

de Anda Dincă,

Cunoscut la noi pentru rolurile sale din “Destăinuiri”, “În numele fericirii”, “În dragoste și în război” și „Elif”, turcul Birkan Sokullu poate fi văzut din 9 mai, la Kanal D, în serialul “Vinovați de iubire” („Masumlar Apartmani”), difuzat în fiecare joi și vineri de la 20.00. Aceeași producție este transmisă, din 17 aprilie, și de postul TDC, cu titlul “Nevinovații”.

Serialul cu două sezoane s-a bucurat de audiențe mari în țara de origine în perioada în care a fost difuzat (septembrie 2020 – mai 2022). În “Vinovați de iubire”, Birkan îl joacă pe Han, un om de afaceri de succes, care se întoarce acasă ca să aibă grijă de tatăl și de surorile lui, toate cu probleme psihice, după niște experiențe traumatizante din copilărie. Viața lui se schimbă când o cunoaște pe Inci (Farah Zeynep Abdullah). Chiar dacă relația lor pare imposibilă din cauza conjuncturilor, cei doi luptă să fie împreună.

Birkan SokulluIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Birkan poate fi văzut și la Netflix în docu-drama „Ascensiunea imperiilor: Otomanii” (“Rise of Empires: Ottoman”), în care îi dă viață lui Giovanni Giustiniani Longo, un nobil genovez, dar și într-un film de acțiune cu accente romantice, “Arta iubirii” (“Romantik Hırsız”), în care face pereche cu Esra Bilgiç.

Pe micile ecrane turcești el a apărut ultima oară în 2023, în serialul dramatic “Yüz Yıllık Mucize” (“Miracolul de o sută de ani”). Producția, în care a făcut pereche cu Ebru Șahin, a avut doar 13 episoade.

Birkan va juca cu Esra Bilgiç și într-un serial

Actorul în vârstă de 38 de ani a bătut recent palma pentru un nou proiect. El va fi protagonistul unui unui serial produs de MedYapim pentru o platformă de streaming online, TOD, care se va numi “Zamanın Kapıları” (“Ușile timpului”), anunță sokgazetesi.com.tr. Producția va fi adaptarea romanului scris de Ayşe Övür, “Zamanın Kapıları İstanbul’un Öteki Yüzü” (“Ușile timpului. Cealaltă parte a Istanbulului”), iar partenera lui Birkan va fi nimeni alta decât Esra Bilgiç, alături de care joacă în “Arta iubirii. În “Zamanın Kapıları”, Birkan va intra în pielea lui Sinan, un geniu al calculatoarelor antisocial, care se îndrăgostește de Nevra (Esra), fiica unuia dintre cei mai importanți oameni de afaceri ai țării, o femeie care ascunde multe secrete.

A fost pasionat de baschet

Birkan s-a născut la Istanbul pe 6 octombrie 1985, într-o familie de imigranți bosniaci. În anii de gimnaziu și liceu a fost interesat de baschet, iar până să devină actor a lucrat ca model. Primul său rol a fost în 2008, în serialul “Elif”.

“Baschetul a fost visul meu din copilărie, însă am văzut că a fi profesionist nu este bine pentru mine. Pentru că mi-am dat seama că nu este ceea ce mă așteptam am renunțat. Acum sunt acolo unde îmi este locul, unde sunt productiv. Îmi place foarte mult și mă distrez cu ceea ce fac. Am atât de multe vise și lucruri pe care vreau să le fac în legătură cu această profesie. Acesta este cel mai important lucru pentru mine. Atâta timp cât mă simt așa, voi continua să fac actorie”, a povestit, Birkan, într-un interviu acordat celor de la posta.com.tr.

Cât privește viata privată, el a fost căsătorit, din 2012 până în 2015, cu Asli Enver, protagonista serialului „Mireasa din Istanbul”, și a avut relații cu actrițele Dilan Çiçek Deniz și Berrak Tüzünataç. Conform samdan.com.tr, Birkan se iubește de 5 ani cu Eda Gürkaynak, actriță și model.

https://www.instagram.com/birkansokullu1/
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton