Homepage  / Vedete româneşti

Cine este Alexandru Sautner, unul dintre noii jurați de la „Chefi la cuțite”. De trei decenii și-a transformat pasiunea pentru gătit în artă

Cine este Alexandru Sautner, unul dintre noii jurați de la „Chefi la cuțite". De trei decenii și-a transformat pasiunea pentru gătit în artă
7

de Cristina Țapu,

Unul dintre noii jurați ai emisiunii „Chefi la cuțite" este Chef Alexandru Sautner. Acesta se alătură echipei de jurați, înlocuindu-i pe cei trei chefi Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Antena 1 a făcut anunțul oficial cu privire la componența actualizată a juriului, iar telespectatorii abia așteaptă să privească concursul culinar. Iată mai multe detalii despre Chef Alexandru Sautner!

Cine este Alexandru Sautner, noul jurat al emisiunii „Chefi la cuțite”

Chef Alexandru Sautner, proaspătul membru în echipa de jurați a emisiunii „Chefi la cuțite”, se remarcă prin experiența sa bogată în domeniul gastronomic. Împreună cu Richard Abou Zaki, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia, formează noul juriu pentru sezonul 13 al show-ului.

Alexandru Sautner aduce cu el peste trei decenii de experiență în lumea culinară.

Cine sunt noii jurați de la Chefi la cuțiteIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

La vârsta de 55 de ani, Alexandru Sautner deține poziția de CEO al unei gelaterii recunoscute în țara noastră. Originar din Turnu Severin, acesta aduce în calitate de noul jurat la „Chefi la cuțite” o experiență vastă de peste trei decenii în domeniul bucătăriei. În timpul studiilor la Liceul Economic, la secția de administrație publică, Sautner își desfășura orele de practică în diverse restaurante. A început de la spălat vase și a furat secretele bucătăriei de la cei care lucrau în acest mediu, astfel pasiunea sa pentru gastronomie devenin din ce în ce mai puternică de la o zi la alta.

La vârsta de 21 de ani, tânărul Sautner a pornit într-o călătorie în străinătate alături de un prieten, având visul de a ajunge în Franța, dar întâmplările au făcut ca această călătorie să îl conducă în cele din urmă în Germania.

După șapte ani, având o experiență diversificată în toate aspectele legate de industria gastronomică, el și-a deschis primul restaurant. În 2003, a urmat al doilea local, iar în 2005, al treilea, toate situate în Stuttgart. În 2013, Sautner s-a întors în România, unde a inaugurat o plajă și un restaurant la Mamaia. Mai târziu, și-a urmat visul și s-a îndreptat spre Bologna, la Ice University.

Alexandru Sautner deține 14 gelaterii în România

Ulterior, a participat la Rimini, cel mai mare târg de înghețată din lume, unde a descoperit Emilia Cremeria și a decis să aducă o franciză în România. Prin negocieri reușite cu partenerii italieni, a investit 250.000 de euro, ajungând în 2020 să dețină deja 9 gelaterii în țară. În prezent, numărul acestora ajunge la 14, spre bucuria lui Alexandru Sautner.

Sincer, nu cred că realizez încă ce mi se întâmplă. Acest nou rol cred că este rezultatul unei experiențe de peste 30 de ani în Horeca și a rezultatelor extraordinare obținute de-a lungul timpului în această industrie. Sunt sigur ca nu mi se putea întâmpla ceva mai frumos decât această onoare de a fi noul jurat la Chef la Cuțite! Știu că avem o mare responsabilitate, o presiune care se simte asupra noastră dar, cu ajutorul echipei și al colegilor, sunt sigur că o să facem treabă bună! Pe Orlando îl știam mai de mult, cu Richard am avut imediat o conexiune, nu știu de ce, poate și pentru faptul că vorbim mai mult în italiană, dar am impresia că-l cunosc de foarte mult timp și tot el mi-a dat deja o poreclă ( o s-o aflați curând) . Pe Ștefan nu îl știam atât de bine, dar îmi place că se anunță a fi un competitor feroce, iar mie îmi place competiția!”, a declarat Alexandru Sautner, pe care telespectatorii îl vor vedea curând pe micul ecran.

Sursă foto: Antena 1

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton