; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Masterchef ed 3_41

Cine a primit paşaportul către următoarea etapă de la “MasterChef”

02 April 2014

Ieri seară, juraţii “MasterChef” au continuat să împartă şorţuri şi noi platinguri au fost răsplătite cu paşaportul către următoarea etapă a concursului.

masterchef ed 3_41

Ratatouille și-a făcut apariția în platoul “MasterChef”, spre amuzamentul juraților. Judecătorul Gabriel Apostol a venit să își încerce norocul în acest concurs însoțit de mascota sa purtătoare de noroc, o jucărie de pluș ce-l reprezintă pe simpaticul personaj de desene animate, Ratatouille. Deși dur în sala de judecată, în fața juraților Gabriel sau Gabon, după cum a mărturisit că îi spun cei apropiați, și-a păstrat simțul umorului și a vorbit despre pasiunea sa pentru gătit, mărturisind că bucătăria îl relaxează și că atunci când trece la cratiță uită de toate problemele pe care le implică meseria sa. Pastele gătite după o rețetă personală i-au adus acestuia un sorț “MasterChef” și intrarea în următoarea etapă a show-ului.

Emoțiile au fost fără margini pentru Irina Bucșă, o brașoveancă pasionată de gătit, de meserie programator IT.  Aceasta s-a prezentat în fața juriului cu o supă cremă de sfeclă roșie cu frigăruie de piept de rată și pâine în formă de frunză. Cei trei chefi nu au lăsat nicio secundă să se vadă pe chipul lor că preparatul Irinei i-a cucerit și au lasă-o să creadă, preț de câteva minute bune, că nu a trecut mai departe în concurs.

Pe jar au ținut-o și pe Sorana Bustea, o studentă din Oradea care a mizat pe un preparat curajos, o reinterpretare a clasicului burger. Sorana a crezut în preparatul ei și, deși jurații au lăsat-o și pe ea să creadă că nu va merge mai departe, în culise a primit şorțul mult dorit.

Chef Florin Dumitrescu a fost de-a dreptul cucerit de curry-ul thailandez cu care s-a prezentat Alexandru Colceriu, un inginer de 52 de ani, care a descoperit secretele gastronomiei internaționale în multele călătorii pe care le-a făcut de-a lungul vieții. Cu toate că în mod normal nu poate mânca preparate iuți, Florin Dumitrescu a avut numai cuvinte de laudă.

Pasiunea pentru gastronomie nu cunoaște vârstă. Asta a demonstrat aseară Gheorghe Voicu, un pensionar de 77 de ani, care s-a dovedit a fi nu doar un bun bucătar, ci și un exemplu de artă culinară, eleganță și politețe, ceea ce i-a cucerit pe jurați. Preparatul său, somon la cuptor în crustă dulce-iute, a primit numai laude din partea celor trei chefi: “Sunteţi cam singurul din România care la vârsta aceasta mănâncă dovlecei cruzi. Sunt extraordinari', i-a spus Florin Dumitrescu. “€œMult respect”, i-a transmis și Sorin Bontea.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare