Homepage  / Știri / Televiziune

Cine a câștigat marele premiu „Câştigă România!”, emisiunea lui Virgil Ianțu de pe TVR 2

Cine a câștigat marele premiu „Câştigă România!”, emisiunea lui Virgil Ianțu de pe TVR 2

de Andra Stana,

Marţi, 5 aprilie, Virgil Ianţu a anunţat numele câştigătorului marelui premiu „Câştigă România!”. Concurentul, care a intrat în competiție în ultima ediţie a sezonului precedent, a răspuns corect întrebărilor în zece ediţii consecutive și a devenit învingător în cel de-al zecelea sezon al concursului de cultură generală difuzat de TVR 2.

Virgil Ianțu: „Este un debut de sezon extraordinar pentru Câştigă România!

Dorin Ioan Rus a câştigat marele premiu, un autoturism și suma de 23.000 de lei. Despre noul câștigător al show-ului de la TVR 2, Virgil Ianțu spune că a simțit că va ajunge departe în concurs.

„Sezonul cu numărul 10 debutează cu mai mulţi câştigători pentru că, sincer, noi toţi din echipă şi toţi care l-au urmărit pe Dorin am avut de câştigat. Mărturisesc că, fiind ultimul concurent din sezonul trecut, când a câştigat doar o ediţie, l-am simţit foarte sigur pe el, foarte atent la întrebări şi bine pregătit. Atunci am simţit că va ajunge departe.

Nu intuiam că o să fim faţă în faţă în cea de-a 10-a ediţie şi că va fi atât de fain. Îi multumim! Este un debut de sezon extraordinar pentru „Câştigă România!” şi pentru cei care urmăresc concursul de cultură generală de la TVR 2”, a spus Virgil Ianțu.

Cine este Dorin Ioan Rus, câștigătorul marelui premiu de la „Câștigă România!”

Dorin Ioan Rus este din Dej, dar locuiește în București de peste 30 de ani. În vârstă de 52 de ani, este de profesie consilier şi absolvent al facultăților de Chimie și Drept. Timp de 7 ani, Dorin Ioan Rus a reprezentat România în 5 misiuni internaționale de menținere a păcii sub egida ONU și UE, în țări din Balcanii de Vest și Libia, activând în domeniul cercetării penale. „Cred că sunt primul poliţist român care ia marele premiu la „Câştigă România!” şi mă bucur că prin reuşita mea am îmbunătăţit imaginea Poliţiei Române. Dedic succesul meu familiei, care îmi este mereu aproape, dar şi foştilor colegi care sunt corecţi şi îşi fac treaba cu pasiune”, a spus câştigătorul.

Dorin Ioan Rus a lucrat la „Direcţia Arme, Exploziv, Substanţe Toxice”, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În 1993, când în România s-a făcut trafic cu materiale radioactive, Dorin Ioan Rus îi prindea în flagrant pe cei care aduceau şi comercializau atât materiale radioactive cât şi substanţe toxice, gen mercur.

Aflat la prima sa întâlnire cu un concurs de televiziune, Dorin Ioan Rus spune că l-a atras provocarea și că a fost un minunat prilej de a-și testa cunoștințele despre propria țară. A călătorit mult, nu numai în România, ci și în toată lumea, parțial datorită meseriei, dar și pentru a descoperi alte culturi. În timpul concursului a dovedit o bună stăpânire de sine, în ciuda oboselii.

Dorin Ioan Rus, al cincilea concurent „Câștigă România!” care pleacă la volanul unei mașini

Printre pasiunile sale se numără: lectura, conducerea autoturismelor, practicarea sporturilor, vizitarea muzeelor, teatrul, muzica, geografia şi istoria.

Îi mai plac întâlnirile cu foștii profesori și colegi de liceu și facultate, dar şi activitățile fizice în aer liber. Bărbatul este căsătorit și este tatăl unei fete de 20 de ani, studentă a Facultăţii de Medicină.

Dorin Ioan Rus este cel de-al şaselea concurent care a învins în 10 ediții consecutive „Câştigă România!” și al cincilea care pleacă acasă la volanul unei mașini.

Sursa foto: TVR

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton