; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Crazy Heart

Cinci roluri remarcabile interpretate de Jeff Bridges

25 January 2011

Cariera lui Jeff Bridges a început la o vârstă care nici măcar nu era formată din două cifre! Primul rol important a venit, însă, în 1971 în „The Last Picture Show' („Ultimul spectacol cinematografic'), rol pentru care a şi fost nominalizat de către Academia Americană de Film, la un Oscar.

Bridges este unul dintre cei mai tineri actori nominalizaţi la Oscar (22 ani) şi, în acelaşi timp, unul dintre cei mai în vârstă actori (60 ani) premiaţi la aceeaşi gală. Rolul care i-a adus statueta a fost cel din „Crazy Heart' (2009) pentru care a mai primit şi un Glob de Aur şi Screen Actors Guild Award.

.

Tron (1982)

Picture 1 of 5

Kevin Flynn: „Tron” a devenit unul dintre filmele science-fiction cult din ultimii 30 de ani. Personajul lui Bridges este transpus în interiorul unui computer unde trebuie să lupte cu toate forţele pentru a se salva, tras în vârtejul programelor care îl supun unor confruntări pe viaţă şi pe moarte. Actorul a reluat rolul în 2010, în „TRON: Moştenirea”, unde chipul i-a fost întinerit cu ajutorul efectelor speciale. Titlu original: „Tron”

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare