Homepage  / Vedete străine

Cinci persoane au fost arestate în cazul morții lui Matthew Perry. Doi medici și un traficant de droguri, printre inculpați

Cinci persoane au fost arestate în cazul morții lui Matthew Perry. Doi medici și un traficant de droguri, printre inculpați
13

de Redactia Tvmania

Cinci persoane au fost arestate în legătură cu moartea actorului Matthew Perry, potrivit Biroului Procurorului General al SUA. Arestările au loc la aproape un an după ce actorul în vârstă de 54 de ani a fost găsit fără suflare. Printre cei inculpați, se numără doi medici și o femeie traficant cunoscută sub numele de „Regina Ketaminei”. Iată detaliile.  

Arestări în ancheta privind decesul lui Matthew Perry 

Au fost efectuate arestări în ancheta privind decesul actorului Matthew Perry din „Friends”, au confirmat joi două surse pentru CBS News. 

Arestările au loc la aproape un an după ce actorul în vârstă de 54 de ani a fost găsit fără suflare în jacuzzi-ul casei sale din zona Pacific Palisades din Los Angeles, pe 28 octombrie 2023. Raportul toxicologic publicat de medicul legist a atribuit cauza morții lui Perry „efectelor acute ale ketaminei”, factorii contributivi incluzând „înecul, boala arterelor coronare și efectele buprenorfinei”. Buprenorfina este un medicament utilizat pentru tratarea tulburărilor cauzate de consumul de opioide. 

La acel moment, medicul legist a declarat că moartea lui Perry a fost accidentală și că nu au existat semne de crimă. Dar, câteva luni mai târziu, Departamentul de Poliție din Los Angeles a anunțat că există o anchetă penală deschisă cu privire la moartea actorului, care este asistată de Agenția americană de combatere a drogurilor (U.S. Drug Enforcement Agency), potrivit ET.

Conform raportului autopsiei, în stomacul lui Matthew Perry au fost găsite urme de ketamină, însă cantitatea descoperită în sângele acestuia a fost aceeași cu cea utilizată în anestezia generală. La momentul morții sale, Perry urma tratamente cu ketamină sub supraveghere medicală pentru depresie și anxietate. Conform raportului autopsiei, ultimul tratament cu ketamină prescris a avut loc cu o săptămână și jumătate înainte de moartea sa. Așadar, cauza morții actorului nu a fost legată de sesiunile sale anterioare de terapie prin perfuzie cu ketamină, deoarece cantitatea descoperită în corpul lui era prea mare. Așadar, ketamina a fost administrată în alt mod, potrivit raportului. 

Actorii din „Friends”, omagiu emoționant în memoria lui Matthew PerryIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

5 persoane, arestate în cazul morții lui Matthew Perry 

Pe măsură ce autoritățile californiene continuă ancheta privind moartea fostului star din „Friends”, Matthew Perry, ies la iveală mai multe informații despre rolul pe care l-au jucat apropiații acestuia în decesul său. Natura și amploarea presupuselor roluri ale acestora au fost dezvăluite de autorități în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, 15 august, când oficialii californieni au anunțat acuzațiile împotriva a cinci persoane în legătură cu moartea lui Perry din octombrie 2023, potrivit People.

Au fost anunțate mai multe acuzații împotriva lui Jasveen Sangha, despre care procurorul Martin Estrada a afirmat că este cunoscută drept „Regina Ketaminei”, și a doctorului Salvador Plascencia, un medic autorizat. 

Kenneth Iwamasa (care a fost asistentul personal al lui Perry), Erik Fleming și Dr. Mark Chavez au fost de asemenea acuzați, a anunțat Departamentul de Justiție. Kenneth a conspirat cu Sangha, Fleming și Plasencia pentru obținerea ilegală de ketamină și distribuirea acesteia lui Perry.  

Autoritățile susțin că cele cinci persoane i-au furnizat și administrat cu bună știință ketamină lui Perry, au profitat de dependența acestuia și au încercat să își „acopere” rolul după moartea sa. Estrada a declarat că Perry devenise din nou dependent în toamna anului 2023, cu puțin timp înainte de moartea sa.  

Acești inculpați au profitat de problemele de dependență ale dlui Perry pentru a se îmbogăți”, a susținut Estrada. De asemenea, inculpații ar fi trimis mesaje despre distribuirea de droguri lui Perry, a susținut Estrada. 

Plasencia l-ar fi contactat pe Chavez – care era medic și a condus anterior o clinică de ketamină – pentru a obține substanța pe care să i-o vândă lui Perry. În mesajele text către Chavez, Plasencia ar fi discutat despre cât să îi ceară lui Perry pentru ketamină, afirmând: „Mă întreb cât de mult va plăti idiotul ăsta” și „Să [sic] aflăm”, susțin autoritățile. 

Asistentul lui Perry, Iwamasa, a recunoscut că i-a injectat „în mod repetat” ketamină lui Perry, inclusiv în ziua în care acesta a murit, „fără a avea pregătire medicală”. 

Anne Milgram, de la Administrația pentru controlul drogurilor, a declarat că, într-un caz, actorul a plătit 2.000 de dolari pentru un flacon de ketamină care l-a costat pe unul dintre medici aproximativ 12 dolari. Perry le-a plătit medicilor aproximativ 55.000 de dolari în numerar în cele două luni dinaintea morții sale, a declarat Estrada.   

Cu ce acuzații se confruntă inculpații 

Iwamasa a pledat vinovat la o acuzație de conspirație pentru distribuirea de ketamină care a provocat moartea actorului. Chavez va pleda vinovat pentru o acuzație de conspirație în vederea distribuirii de ketamină, în timp ce Fleming a pledat pentru o acuzație de conspirație în vederea distribuirii de ketamină și o acuzație de distribuire de ketamină care a provocat moartea. 

Sangha se confruntă cu o serie de acuzații, inclusiv conspirație pentru distribuirea de ketamină, întreținerea unui local cu droguri, posesie cu intenția de a distribui metamfetamină, posesie cu intenția de a distribui ketamină și cinci capete de acuzare pentru distribuirea de ketamină, conform Departamentului de Justiție. Plasencia este acuzat de conspirație pentru distribuirea de ketamină.  

Matthew Shields, de la departamentul de poliție din Los Angeles, i-a acuzat pe inculpați că i-au administrat lui Perry ketamină „în cunoștință de cauză și de bunăvoie”, deși erau conștienți de problemele sale cu abuzul de substanțe. La momentul decesului, Perry urma un tratament cu ketamină, conform autopsiei publicate în decembrie.   

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton