Homepage  / Cinema

Cillian Murphy va filma pentru lungmetrajul „Peaky Blinders”. Când încep filmările

Cillian Murphy va filma pentru lungmetrajul „Peaky Blinders”. Când încep filmările
6

de Andreea Hentea,

După victoria absolută pe care i-a adus-o, în acest sezon cinematografic, rolul fizicianului J. Robert Oppenheimer (Oscar, Globul de Aur, BAFTA și multe alte trofee consistente ale lumii filmului), Cillian Murphy se întoarce la un alt personaj pe care l-a interpretat cu talent și carismă: Tommy Shelby din „Peaky Blinders”.

Numeroșii fani ai serialului „Peaky Blinders” nu au văzut încă deznodământul privitor la eroul lor preferat, scrie variety.com. Într-un dialog cu site-ul birminghamworld.uk prilejuit de noua sa dramă (serialul „This Town”, cu Michelle Dockery, Geraldine James și Nicholas Pinnock), creatorul serialului „Peaky Blinders”, Steven Knight, a confirmat că proaspăt oscarizatul Cillian Murphy își va relua îndrăgitul rol în viitoarea versiune cinematografică a serialului britanic. Knight a mai spus că filmările pentru lungmetrajul „Peaky Blinders” vor începe în luna septembrie, la studiourile Digbeth din Birmingham.

Revenirea lui Cillian Murphy în rolul lui Tommy Shelby din filmul „Peaky Blinders” nu este o surpriză prea mare, având în vedere că vedeta din „Oppenheimer” și-a exprimat de multă vreme interesul de a juca într-un film „Peaky Blinders”, atâta vreme cât scenariul ar fi fost pe măsura așteptărilor.

Ce ne-ar putea aduce filmul

„Dacă mai există o poveste de spus acolo, mi-ar plăcea să o fac”, a declarat Cillian Murphy anul trecut, pentru Rolling Stone U.K., despre eventualitatea unui film care să continue acțiunea din aclamatul serial „Peaky Blinders”. Actorul a mai spus însă: „Dar totul trebuie să fie motivat. Steve Knight a scris 36 de ore de televiziune și am ajuns foarte sus. Sunt foarte mândru de ultimul sezon. Deci o continuare ar trebui să fie justificată ca să o putem realiza”.

Luna trecută, cu puțin înainte de-a câștiga Oscarul, Cillian Murphy declara într-un dialog cu irishstar.com: „Întotdeauna am spus că dacă Steven Knight îmi oferă un scenariu pe care știu că îl poate realiza, voi fi acolo, pentru că este un scriitor absolut fenomenal. Dacă el vrea să-l urmărim pe Tommy Shelby la vârsta de 50 de ani, voi fi prezent. Hai să o facem!”.

„Peaky Blinders” (2020) Season 4Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

De asemenea, în timpul unuia dintre celebrele dialoguri de tipul Actors on Actors, găzduite de variety.com, la care au luat parte Cillian Murphy și Margot Robbie, actrița, care s-a declarat superfan „Peaky Blinders”, a menționat serialul și a cerut să se vorbească despre Tommy Shelby, rugându-l pe Cillian Murphy să joace chiar într-un posibil spin-off, la care actorul a răspuns: „Sunt deschis la idee. Vreau să spun că m-am gândit deseori că ar mai exista multe de povestit acolo”.

„Peaky Blinders” a avut premiera inițial pe BBC Two, apoi ultimele două sezoane s-au mutat pe BBC One, dar după ce a fost preluat de Netflix, popularitatea sa a explodat. Finalul serialului a fost difuzat în aprilie 2022, dar Steven Knight nu și-a ascuns niciodată intențiile de a continua povestea într-un film pentru marele ecran.

„Știu exact despre ce va fi vorba în film. Și știu și ce anume două povești va spune”, a declarat creatorul serialului „Peaky Blinders” pentru esquire.com, chiar înainte ca finalul serialului să fie difuzat. „Ce se va întâmpla după aceea, vreau să depindă doar de film. Din câte știm, cineva va fi eliminat din poveste – și cred că știu cine va fi”, a mai spus acesta.

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton