; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Chuck Norris

Chuck Norris , polițist texan și conservator american

11 August 2014

Actorul de acțiune are foarte multe în comun cu eroul serialului „Walker, polițist texan' (difuzat de Prima ), singurul personaj de cursă lungă pe care l-a interpretat vreodată pe micile ecrane.

Chuck Norris

Unul dintre cei mai populari actori ai anilor `80, Chuck Norris intrase într-un con de umbră înainte de a face tranziția la tv. Rolul polițistului Cordell Walker l-a ajutat să-și revigoreze cariera. Serialul a rulat preț de opt sezoane în SUA, fiind redistribuit în alte 100 de țări.

Înainte de a accepta să joace în „Walker, polițist texan', Chuck Norris refuzase „o duzină' de roluri în seriale polițiste. „Nu erau cu nimic diferite. M-aș fi plictisit de ele', se justifica starul în `93. Pe de altă parte, se săturase de stilul de viață nomad al actorilor, filmările erau realizate aproape de ferma sa din Texas, iar oportunitatea de a impune un personaj pe micile ecrane era prea importantă pentru a-i da cu piciorul.

Scenariștii serialului l-au creat pe Cordell Walker după asemănarea lui. La fel ca Norris, polițistul texan avea origini amerindiene și s-a remarcat pe ringul de lupte în timp ce-și servea patria. Actorul – care încercase să intre în poliție după absolvirea liceului – spunea că i-a împrumutat personajului o trăsătură mai puțin cunoscută a personalității sale, „latura milostivă de care profită prietenii săi.'

Chuck Norris face notă discordantă cu majoritatea colegilor de breaslă prin simpatiile politice. Un susținător al Partidului Republican, actorul și-a folosit de mai multe ori faima pentru a ajuta candidații de centru dreapta în campanie. Militează pentru dreptul de a deține arme de foc și s-a opus legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex în SUA. Opiniile sale ajung la publicul larg prin intermediul editorialelor pe care le publică pe site-ul wnd.com încă din 2006.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare