Homepage  / Vedete străine

Christina Applegate a dezvăluit că are 30 de leziuni la nivelul creierului. Cum arată astăzi o zi din viața sa

Christina Applegate a dezvăluit că are 30 de leziuni la nivelul creierului. Cum arată astăzi o zi din viața sa
10

de Cristina Țapu,

Christina Applegate, cunoscuta actriță în vârstă de 52 de ani, a dezvăluit cu sinceritate greutatea luptei sale zilnice cu scleroza multiplă. Această afecțiune brutală i-a afectat profund viața, având acum 30 de leziuni la nivelul creierului, cea mai mare dintre acestea fiind localizată în spatele ochiului drept. Iată detaliile dureroase oferite de actriță!

Christina Applegate a dezvăluit că are 30 de leziuni la nivelul creierului

În cadrul podcastului „Armchair Expert” al lui Dax Shepard, Christina Applegate a făcut o dezvăluire cutremurătoare despre lupta ei cu scleroza multiplă. Cele 30 de leziuni la nivelul creierului au generat dureri pe care le descrie ca fiind cea mai mare provocare cu care s-a confruntat vreodată. Din fericire, văzul nu i-a fost afectat. Pe de altă parte, mobilitatea sa scade la la o zi la alta.

Christina Applegate, ovaționată la Premiile EmmyIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

„Am 30 de leziuni pe creier. Cea mai mare este în spatele ochiului meu drept, așa că ochiul mă doare foarte tare”, a precizat actrița. „Urăsc boala asta atât de mult. Sunt foarte supărată, nu pot depăși ce mi se întâmplă”, a concluzionat, vizibil îndurerată, Christina Applegate, conform New York Post.

Selma Blair a ajutat-o să proceseze diagnosticul dur pe care l-a primit

Înainte de a fi diagnosticată cu scleroză multiplă, Christina Applegate își amintește că a experimentat niște furnicături în timpul filmărilor pentru serialul „Dead to Me”, dar a decis să le treacă cu vederea.

„Primele simptome au apărut la începutul anului 2021, erau pur și simplu niște furnicături în degetele de la picioare. La acel moment filmam și eram adusă pe platou în scaun cu rotile. Nici măcar nu puteam să merg pe distanțe lungi”, a povestit actrița, în cadrul unei emisiuni televizate.

„Totuși, când simptomele au devenit mai severe, a trebuit să le acord atenție”, a continuat Applegate. Ea a explicat, de asemenea, că a căutat ajutor specializat datorită actriței Selma Blair, care se confruntă cu aceeași boală.

„Mi-a zis: «Ar trebui să te testezi pentru scleroză multiplă!» Eu am răspuns: «Serios? De ce? Nu mi se poate întâmpla mie.» Dacă nu era pentru ea, probabil că starea mea de sănătate ar fi continuat să se deterioreze”, și-a încheiat actrița confesiunea emoționantă.

Cum se manifestă scleroza multiplă

Scleroza multiplă este o afecțiune cronică a sistemului nervos central, care afectează în principal creierul și măduva spinării. Este considerată o boală autoimună, în care sistemul imunitar atacă greșit mielina, stratul protector ce învelește fibrele nervoase din sistemul nervos central. Acest atac determină inflamație și leziuni ale mielinei și ale țesutului nervos, care pot perturba transmiterea semnalelor între creier, măduva spinării și restul corpului.

Simptomele sclerozei multiple pot varia în funcție de localizarea și severitatea leziunilor nervoase și pot include probleme de vedere, dificultăți de coordonare și echilibru, slăbiciune musculară, oboseală și tulburări cognitive.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:



Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton