Printr-o postare pe Facebook, Cristian Sabbagh a anunțat că se retrage temporar din televiziune. Prezentatorul nu va mai fi gazda Știrilor Kanal D și a explicat că este nevoit să ia o pauză de la activitatea sa.
de Cristina Țapu,
Printr-o postare pe Facebook, Cristian Sabbagh a anunțat că se retrage temporar din televiziune. Prezentatorul nu va mai fi gazda Știrilor Kanal D și a explicat că este nevoit să ia o pauză de la activitatea sa.
La vârsta de 52 de ani, Christian Sabbagh este figura principală în cadrul grupajului informativ al zilei de la Kanal D și este recunoscut ca unul dintre cei mai respectați jurnaliști de investigație și corespondenți de război.
Chiar dacă este dedicat trup și suflet meseriei sale, Christian Sabbagh a decis să ia o pauză din televiziune. Prezentatorul nu va mai fi prezent în cadrul Știrilor Kanal D pentru o perioadă, deoarece va fi în Viena, unde fiul său diagnosticat cu autism va urma un tratament.
„O perioadă scurtă nu voi mai prezenta știrile. Cu unii dintre dumneavoastră probabil mă voi vedea la Viena, cu totul întâmplător pe stradă. Încerc un tratament inovativ pentru fiul meu, care este autist. Indiferent de problemele mele, rămân același jurnalist, doar că trebuie să iau o pauză”, a scris Christian Sabbagh pe pagina personală de Facebook.
Cu aproximativ trei ani în urmă, Christian Jr. a primit diagnosticul de tulburare de spectru autist din partea medicilor. La vârsta de 6 ani, el participă zilnic la terapie timp de 6 ore. Iulia, soția lui Christian Sabbagh, a observat că fiul lor nu vorbea la vârsta de 3 ani, ceea ce a determinat-o să solicite un consult medical. Astfel, micuțul a primit diagnosticul dur care a dat viața părinților peste cap.
„Pentru mine a fost ca și cum s-a terminat lumea. Repet, nu știam atât de multe lucruri despre acest diagnostic și am crezut că e ceva foarte grav… Atât eu, cât și Iulia, am început să căutăm cei mai renumiți medici în domeniu, să urmăm cele mai bune terapii. Sigur, rezultatele se vor vedea în timp, după multă muncă. Miracolul constă în multe ore de terapie.
„Despre autism nu se prea vorbește în România, pare un subiect tabu, iar statul, de cele mai multe ori, mai mult îi compătimește pe părinții copiilor cu autism și pe cei diagnosticați cu TSA, decât să-i ajute. Mai exact, le oferă o indemnizație infimă, în condițiile în care un copil cu TSA, ușor afectat, are nevoie de mimim 4 ore de terapie ABA pe zi, iar costul unei singure ședințe este de 150 de lei”, povestea prezentatorul, conform Libertatea.
Sursă foto: