; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Christian Sabbagh (2)

Christian Sabbagh, pe urmele “Filierei cipriote”

21 April 2016

Emisiunea Sabbagh în acțiune', difuzată sâmbătă seara, de la ora 21.30, la Kanal D, va difuza un reportaj despre o nouă metodă prin care migranții păcălesc autoritățile din țările europene, pentru a pătrunde pe continent.

Christian Sabbagh (2)

În urma unei investigații jurnalistice, Christian Sabbagh, alături de echipa emisiunii sale, demontează mecanismul prin care migranții pătrund, în mod legal, în Europa. În mecanism sunt angrenate rețele de trafic de persoane din România și Bulgaria, placa turnantă fiind Cipru. De acolo, migranții se îndreaptă spre țări precum Marea Britanie, Franța sau Germania.

Lucrurile s-au precipitat după ce prima mea sursă a refuzat să mai meargă cu noi în Cipru. Era clar că acolo se întâmplă ceva și că excursia urma să fie periculoasă', spune Christian Sabbagh.

Sute de românce și bulgăroaice au fost duse de rețelele mafiote în Cipru, pentru a se mărita cu cetățeni din Pakistan, Bangladesh, Liban sau alte țări din Orientul Mijlociu. În baza certificatului de căsătorie obținut legal pe insulă și cu ajutorul pașapoartelor europene pe care le au proaspetele lor soții, migranții pot călători fără restricții în Vest. Prețul unei astfel de tranzacții este de până la 15.000 de euro de persoană, bani care intră în buzunarele capilor rețelelor de traficanți și ale avocaților care îi ajută.

Aceasta este, practic, o nouă metodă de a ocoli legislația europeană după încheierea acordului recent dintre Uniunea Europeană și Turcia în privința migranților, care a închis multe dintre rutele ilegale pe care aceștia le foloseau până acum.

Dovezile filmate și povestea acestei investigații jurnalistice le puteți urmări sâmbătă seară, în emisiunea Sabbagh în acțiune', de la ora 21.30, la Kanal D.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare