; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Chris evans captain america

Chris Evans a refuzat inițial rolul Căpitanului America. Dezvăluirile actorului

26 May 2020

Conform site-ului femalefirst.co.uk, Chris Evans (38 de ani) povestește că rolul Căpitanului America din celebra franciză a studiourilor Marvel este cea mai bună alegere pe care a făcut-o vreodată, dar că la început a refuzat să-l joace. 

Astăzi, Căpitanul America e primul rol pe care îl asociază toată lumea cu Chris Evans, iar actorul a intrat deja în pielea acestuia de opt ori. Evans a apărut pentru prima oară în ipostaza firavului soldat Steve Rogers, devenit, în urma unui experiment, puternicul Căpitan America, în anul 2011, în „Căpitanul America: Primul răzbunător'. De atunci, el a reluat rolul în „Răzbunătorii' (2012), „Căpitanul America: Războinicul iernii' (2014), „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron' (2015), „Căpitanul America: Războiul civil' (2016), „Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă' (2017) „Răzbunătorii: Războiul Infinitului' (2018) și „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului' (2019). 

Actorul a avut însă mult trac înainte de-a accepta rolul pentru care dăduseră probe Sam Worthington (care apăruse în public cu un tricou care sugera că ar putea fi viitorul Căpitanul America), Will Smith (pe care studiourile îl consideraseră, totuși, prea cunoscut pentru rol), Channing Tatum, Chris Pratt, John Krasinski, Alexander Skarsgård, Ryan Phillipe, Chad Michael Murray sau Sebastian Stan (cel care avea să devină Războinicul iernii). În plus, Evans mai jucase un super-erou din universul Marvel, pe Johnny Storm, în „Cei patru fantastici' (2005) și „Cei patru fantastici: Ascensiunea lui Silver Surfer' (2007) și știa cât de mult acaparează acești eroi imaginea unui actor, pentru un timp îndelungat. 

Tânărul actor fusese chemat la studiourile Marvel de câteva ori, dar refuzase să dea probă. Aceasta se întâmplase, povestește Evans, fiindcă era convins că anxietatea îl va împiedica să joace cum trebuie.

„Începusem să am atacuri de panică minore pe platouri și mi-era teamă că nu sunt deloc în forma cerută de rol'.

Până la urmă, un reprezentant al studiourilor Marvel a venit la el și i-au oferit rolul fără un test preliminar. Chris i-a cerut atunci sfatul lui Robert Downey Jr., colegul lui care îl interpreta pe Iron Man. Acesta a insistat atât de mult pe lângă el să accepte provocarea, încurajându-l permanent, încât n-a mai avut inima să refuze. Downey l-a îndemnat insistent să nu ia o hotărâre bazată pe frică, iar astăzi Evans recunoaște că rolul Căpitanului America a fost cea mai bună alegere a sa. El îi este recunoscător și bossului de la Marvel, Kevin Feige, „care a insistat și el, ajutându-mă să evit o greșeală imensă'. 

Un mare sprijin pentru Chris Evans a fost și că nu s-a simțit singur la intrarea în universul Răzbunătorilor. El a împărtășit emoțiile cu Chris Hemsworth, care nu era nici el prea în largul lui ca nou venit. „Downey era Downey, Scarlett (Johansson – n.r.) era Scarlett, aveau deja experiență din franciza «Iron Man», iar Mark Ruffalo și Jeremy Renner își croiau drum spre noua poveste. Însă eu și Chris eram total noi și eram cuprinși de aceeași anxietate, așa că a fost de mare ajutor să ne sprijinim unul pe celălalt', își amintește azi Evans. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare