; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Chemarea tăcerii”, un documentar de excepţie la Viasat Explorer

04 June 2012

Alpinistul Joe Simpson se întoarce pe muntele Eiger pentru a reface ultimul traseu al idolului său, Toni Kurz, într-un documentar premiat la Emmy şi difuzat în premieră pe ţară de Viasat Explorer.

Joe Simpson şi-a făcut un obicei din a relata tragediile epice ale predecesorilor săi, iar documentarul „Chemarea tăcerii' îi este dedicat germanului Toni Kurz. Fosta stea a alpinismului interbelic a murit în 1936, la capătul unei expediţii eşuate de a escalada Muntele Eiger din Alpii Bernezi.

În anii `30, versantul nordic al Muntelui Eiger era necucerit şi exercita o atracţie aparte asupra căţărătorilor dornici de afirmare. Toni Kurz conducea o echipă formată din Andreas Hinterstoisser, prietenul său din copilărie, şi doi austrieci, Willy Angerer şi Edi Rainer.

Ascensiunea a debutat promiţător, însă căţăratorii au făcut cale întoarsă după ce unul dintre ei a fost rănit de pietrele căzute de pe versant. Faptul că au fost nevoiţi să recurgă la o altă rută decât cea folosită la urcare doar le-a îngreunat situaţia.

Citeşte textul integral în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare