Homepage  / Televiziune

Chefi la cuțite 2023, sezonul 12. Cine este Valentin Florin Timofte, cuțitul de aur al lui Sorin Bontea

Chefi la cuțite 2023, sezonul 12. Cine este Valentin Florin Timofte, cuțitul de aur al lui Sorin Bontea
7

de Roxana Mirea,

Chef Sorin Bontea și-a ales cuțitul de aur, la Chefi la cuțite, sezonul 12, în ediția din din 9 septembrie 2023. Norocul este Valentin Florin Timofte, concurentul de 36 de ani din București. 

Valentin Florin Timofte, cuțitul de aur al lui Sorin Bontea, de la Chefi la cuțite 2023, sezonul 12 

Primul care și-a ales cuțitul de aur a fost Cătălin Scărlătescu, iar acum a venit rândul lui Sorin Bontea să decidă cine este omul de bază din echipa lui.

Valentin Florin Timofte este cuțitul de aur al lui Sorin Bontea, de la Chefi la cuțite 2023, sezonul 12. Concurentul l-a impresionat pe jurat, în ediția din 9 septembrie. Valentin, în vârstă de 36 de ani, i-a cucerit pe chefi cu un preparat tradițional: mămăligă cu șalău și sos de saramură. 

Sunt o persoană care se hrănește cu adrenalina care există în bucătărie, cu nebunia care este acolo. Și vreau să fiu printre cei mai buni bucătari din țara asta, dacă pot. Am venit la Chefi la cuțite cu un preparat simplu, dar gătit din inimă. Tatăl meu e acolo sus și mă veghează. L-am pierdut acum cinci ani, iar el își dorea foarte mult să vin aici, la această emisiune”, a spus Valentin. 

Pe lângă Sorin Bontea, și Florin Dumitrescu i-a oferit cuțitul de aur lui Valentin, însă acesta nu a stat prea mult pe gânduri atunci când a fost nevoit să aleagă între cei doi chefi. El a mărturisit că oricum își dorea să ajungă în echipa lui Sorin Bontea. 

Chefi la cuțite 2023, sezonul 12. Cine este Valentin Florin Timofte, cuțitul de aur al lui Sorin BonteaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Cine este Valentin Florin Timofte, cuțitul de aur al lui Sorin Bontea, de la Chefi la cuțite 2023, sezonul 12 

Valentin Florin Timofte, cuțitul de aur al lui chef Sorin Bontea din sezonul 12, nu are o experiență de lungă durată în bucătărie. Concurentul în vârstă de 36 de ani a mărturisit că a gătit pentru prima dată în urmă cu doar șase ani, potrivit a1.ro. 

M-am îndrăgostit de meserie când l-am văzut pe unchiul meu cum o face. Un om de 1,6 metri și am văzut respectul pe care el îl câștiga în fața oamenilor. Ieșea pe sală vorbea cu oamenii. Eu la momentul respectiv vedeam bucătăria doar ca bucătar de casă și am ajuns el să lucrez, în Italia. La vase, îl mai ajutam”, a povestit Valentin Florin Timofte. 

Valentin a evoluat rapid. Acesta a urmat un curs de bucătari, apoi a ajuns să lucreze într-un restaurant la spalat vase. Valentin Florin Timofte a lucrat și pe vas, iar acum e pregătit să dea tot ce știe la Chefi la cuțite sezonul 12.  

Sunt foarte mândru de tine că ai reușit să iei cuțitul de aur, chiar dacă te cunosc de foarte puțin timp. Mă regăsesc foarte mult în tot ceea ce spui și felul de mâncare pe care tu l-ai adus, tocmai pentru că nu e unul fițos și pretențios și cu spume, geluri și fuguri, să facem trei cruci și după să lingem farfuria, apreciez mult de tot pentru că are un gust atât de sublim și de normal”, i-a mărturisit chef Florin Dumitrescu. 

Dedic acest cuțit, această etapă, tatălui meu. Cu siguranță s-a bucurat pentru acest moment de acolo de sus. Am simțit că s-a bucurat. Am ieșit afară, m-am uitat în sus, a bătut vântul și am simțit că mi-a dat o palmă pe urmăr”, a adăugat Valentin Florin Timofte. 

Sursa Foto: Antena 1

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton