O nouă ediție a emisiunii „Chefi la cuțite”, sezonul 12, a fost difuzată aseară, 5 septembrie 2023, la Antena 1. Un concurent de doar 18 ani i-a dat pe spate pe cei trei chefi, iar Cătălin Scărlătescu i-a înmânat cuțitul de aur.
O nouă ediție a emisiunii „Chefi la cuțite”, sezonul 12, a fost difuzată aseară, 5 septembrie 2023, la Antena 1. Un concurent de doar 18 ani i-a dat pe spate pe cei trei chefi, iar Cătălin Scărlătescu i-a înmânat cuțitul de aur.
Cătălin Scărlătescu și-a ales cuțitul de aur, în ediția de aseară, 5 septembrie 2023, a emisiunii Chefi la cuțite, sezonul 12. Tânărul care i-a dat pe spate pe jurați este Alex Mihoc și are doar 18 ani.
Alex Mihoc etse tânărul care, la doar 14 ani, a lucrat ca bucătar pentru echipa națională de fotbal a Franței. Alex a început să studieze foarte devreme arta culinară la o școală de top din Franța, ajungând foarte rapid să gătească pentru staruri precum Karim Benzema și Kylian Mbappé, iar ulterior, la doar 16 ani, să își exerseze talentul în bucătăria unui restaurant cu trei stele Michelin.
„Am început bucătăria la 13 ani, m-am înscris la școala Ferrandi Paris pentru a studia ceea ce mă pasiona de mic. Am studiat acolo timp de trei ani, apoi am lucrat în diferite restaurante. Am gătit pentru echipa națională de fotbal a Franței. Lucram pentru Mbappé sau Benzema și plecam cu ei în fiecare țară. Și eu eram uimit că, la 14 ani, găteam pentru superstaruri!”, a povestit el.
„Am gătit cu mama de mic și eram mereu în bucătărie cu ea. (…) Dorința mea este să revin în țară, să am un proiect și să construim ceva. Îmi doresc să aducem gastronomia franceză în România”, a mai adăugat el, potrivit a1.ro.
Alex Mihoc, cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu, a venit la Chefi la cuțite 2023, sezonul 12, cu o idee neașteptată. A făcut un preparat numit „linge-mă”. Jurații nu trebuie să utilizeze tacâmuri pentru a gusta din el, ci vor degusta cu limba de pe farfurie.
„Am vrut să fac ceva care nu s-a mai făcut. Am vrut să vă demonstrez că am idei mai nebune, să zicem. În farfuria mea o să am dulce, sărat, amar și acru. Bucătăria cere sacrificii foarte mare, trebuie să te dedici la maxim. Bucătăria m-a învățat să fiu foarte organizat zi de zi. La vârsta de 14 ani trăiam singur în Paris, fără părinți. Îmi făceam de mâncare și îmi spălam hainele singur”, a povestit concurentul.
Jurații au fost uimiți că trebuie să lingă farfuria pentru a gusta din preparat.
„Eu nu înțeleg ce am lins! Eu vreau să cunosc omul care a gândit genul ăsta de farfurie”, a spus chef Florin Dumitrescu.
„Mie mi-au plăcut culorile”, a completat chef Cătălin Scărlătescu.
Ajuns în fața chefilor, Alex le-a povestit chefilor că a ajuns să își exerseze talentul în bucătăria unui restaurant cu trei stele Michelin, la doar 16 ani: „Lucrând într-un astfel de restaurant trebuie să fie totul perfect. Așteptarea este foarte mare, aveam clienți foarte renumiți. Messi, Klaus Iohannis, Emmanuel Macron”.
Primul care a scos cuțitul de aur a fost Florin Dumitrescu, urmat fiind de Cătălin Scărlătescu. În momentul în care Alex Mihoc a spus că se aștepta la trei cuțite de aur, chef Dumitrescu și-a retras oferta.
„Mă așteptam la mai mult”, a spus Alex.
„La cât de tare îți dorești în echipa lui Bontea, parcă nu îmi mai vine să stau cu el pe masă”, a spus Dumitrescu despre cuțitul lui de aur.
Așadar, Alex Mihoc a luat cuțitul de aur de la Cătălin Scărlătescu.
„Îmi place foarte mult de Chef Scărlătescu pentru că e vulcanic. Vreau să câștig alături de el. Lui Chef Dumitrescu o să-i pară foarte rău pentru că și-a retras cuțitul”, a declarat concurentul.