Cei trei Chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, au început săptămâna cu cea de-a cincea ediție „Chefi la cuțite” 2022. Iată ce s-a întâmplat aseară, 12 septembrie 2022, la „Chefi la cuțite” și cine dintre cei trei jurați a câștigat râvnita amuletă.
Cine a câștigat amuleta la „Chefi la cuțite” – 12 septembrie 2022
Aseară, la Antena 1, cei trei jurați Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au oferit un spectacol gastronomic memorabil într-o întrecere uluitoare contra-cronometru: s-a dat lupta pentru amuletă cu cele mai multe farfurii din istoria Chefi la cuțite. Fiecare Chef a avut de pregătit șase preparate într-o oră – câte un preparat la fiecare zece minute, fără posiblitatea de a începe mai multe farfurii în paralel.
Degustătoarea Andreea Moldovan a jurizat astfel nu mai puțin de 18 farfurii!„E ireal ce au făcut. Nu știu dacă o să mai fie o amuletă la fel de grea ca asta”, a comentat ea dificila probă care a pus la încercare viteza de execuție a celor trei Chefi. Marele învingător al serii a fost Sorin Bontea, care și-a adjudecat amuleta ce îi oferă un important avantaj: „Poți lua în echipa ta un concurent eliminat din celelalte două echipe”.
Ce concurenți au venit la „Chefi la cuțite” – 12 septembrie 2022
Spectacolul de la „Chefi la cuțite” a fost condimentat aseară, 12 septembrie 2022, și cu poveștile inedite ale competitorilor. Unul dintre ei, Robert Candoi, s-a dovedit a fi cel mai fidel concurent Chefi la cuțite: a participat la fiecare sezon. De data aceasta a venit însoțit de fiul său și a pregătit pentru jurați sushi. „De 10 sezoane sunt un începător convins”, a glumit Robert Candoi, care a obținut două cuțite, unul de la Sorin Bontea și unul de la Cătălin Scărlătescu.
Finalul ediției de aseară i-a adus trei cuțite Ștefaniei Pop, concurenta care i-a cucerit pe jurați cu desertul său, mousse de ciocolată neagră cu banană flambată, dar și cu pasiunea sa pentru meseria de cofetar.
„Mereu am fost pasionată de dulciuri. La 17-18 ani, când mă apropiam de terminarea liceului și trebuia să iau decizii despre ce voi face mai departe în viață, știam deja că mi-aș dori să fiu cofetăreasă. Doar că era foarte greu de spus această dorință cu voce tare, pentru că am fost tot timpul genul de elev care învăța foarte bine la școală. Părinții mei aveau așteptări de la mine, să devin medic, avocat sau inginer.
Așa că m-am înscris la Facultatea de inginerie, dar după un semestru de studii la Cluj mi-am dat seama că nu sunt deloc împlinită și am decis să vin la București, să fac un curs de cofetar și să și lucrez în domeniu, pentru că așa învăț cel mai bine. Munca în laboratorul de cofetărie m-a făcut să-mi dau seama că-mi place cu adevărat ceea ce fac. Dacă mi-ar fi spus cineva că de bună voie o să mă trezesc dimineața la 4-5 și o să plec noaptea, aș fi spus că în mod sigur nu voi fi eu acea persoană”, a povestit Ștefania.