Chef Richard Abou Zaki se teme de căsătorie
Pe Richard și Alessandra îi unește pasiunea pentru gastronomie, așa cum a povestit chiar juratul emisiunii Chefi la cuțite.
„Alessandra este coordonator didactic într-o școală HORECA și așa am cunoscut-o. Eu studiam la această școală, iar ea era coordonator acolo, la ultimul curs, din ultimul an. Ulterior, am început să ne întâlnim și așa s-a înfiripat povestea noastră. Îmi aduc aminte că am petrecut Sfântul Valentin împreună acasă și am gătit un monkfish cu un sos special, iar deasupra am făcut o quinoa friptă. I-a plăcut mult. A, și am făcut și niște creveți marinați cu Martini așa, roșii, pentru că era Sfântul Valentin” , a povestit Richard, în cadrul unui interviu acordat Revistei Viva!
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 8
În ciuda faptului că relația dintre ei a evoluat, iar astăzi sunt părinții unei fetițe, Richard se teme să ajungă în fața altarului și să devină, în mod oficial, soțul Alessandrei. „Mi-e frică să ajung la altar. Ea ar vrea, dar eu nu mă simt pregătit. Nu știu dacă o să fiu vreodată pregătit. (râde). Poate voi fi, dar deocamdată mi-e frică de altar”, a concluzionat Richard.
Richard Abou Zaki și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie încă din copilărie
Chef Richard Abou Zaki e îndrăgostit de bucătărie încă de când era copil. Gătește de la vârsta de 8 ani, când rămânea singur acasă pentru că mama lui lucra într-o fabrică. S-a născut la Piatra Neamț, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani. Și-a început cariera ca chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia.
După un an și jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori.
După mai bine de 3 ani petrecuți aici și-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. Astfel, Richard a devenit unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin. În prezent deține 4 restaurante în Italia, iar munca sa este recunoscută la nivel internațional.
Sursă foto: Instagram/Antena 1
Citește și: