Homepage  / Televiziune

Chef Ștefan Popescu, despre amuletele la Chefi la cuțite. „A fost greu să gătesc în 60 minute preparate sofisticate”. EXCLUSIV

Chef Ștefan Popescu, despre amuletele la Chefi la cuțite. „A fost greu să gătesc în 60 minute preparate sofisticate”. EXCLUSIV
11

de Cătălina Matei,

Antena 1 va difuza cel de-al 13-lea sezon de „Chefi la cuțite” cu noua formulă de jurați din 18 martie. Chef Ștefan Popescu este unul dintre cei patru bucătari care vor asigura „sarea și piperul” emisiunii și căruia probele pentru amulete i-au dat cam dat de furcă, cel puțin la început.

Alături de Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner și Chef Richard Abou Zaki, Chef Ștefan Popescu  asigură porția de adrenalină în bucătărie într-un nou sezon „Chefi la cuțite”, la Antena 1.

Chef Ștefan Popescu (47 de ani) nu este străin de show-ul culinat de la Antena 1. El a mai fost invitat să gătească alături de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu sau să jurizeze preparatele concurenților din finală.

Acesta și-a descoperit întâmplător dragostea pentru bucătărie, la o vârstă destul de înaintată, însă pasiunea pentru acest domeniul l-a adus rapid în topul celor mai apreciați chefi din România, fiind pentru o perioadă Executive Chef la două dintre cele mai importante hoteluri din Capitală.

Cum a fost pentru Ștefan Popescu experiența „Chefi la cuțite” din postura de jurat cu drepturi depline? Aflăm din cele ce urmează chiar de la el…

Până acum, ai fost doar invitat în acest format. Dincolo de numărul orelor de filmare, cum s-a dovedit a fi funcția de jurat cu drepturi depline la „Chefi la cuțite”?

A fi jurat, în viziunea mea, echivalează cu noțiunea de responsabilitate. La început am avut tendința de a fi mai indulgent, însă, pe parcurs am lăsat sentimentele deoparte și am analizat obiectiv fiecare farfurie în parte.

Ați mai gătit până acum alături de ceilalți chefi?

Nu am avut această ocazie, dar am gătit alături de Orlando (n.r. Chef Orlando Zaharia) în cadrul unui eveniment și încă de atunci mi-a atras atenția profesionalismul sau și am simțit că rezonăm.

Aveți vârste diferite, experiențe diversificate. Care ar fi punctul vostru comun, dincolo de acest show și pasiunea pentru gastronomie?

Cred că există niște trăsături comune de caracter, niște aptitudini, abilități care ne-au făcut să ajungem în același punct toți. Am pornit cu toții foarte de jos și am ajuns antreprenori de succes, prin mentalitate pozitivă, leadership, profesionalism, motivația și dorința de a ajunge sus.

Ce te-a solicitat cel mai tare în acest sezon?

M-au solicitat și m-au consumat mai mult momentele amuletelor, deoarece noi, bucătării, de multe ori avem tendința de a ne complica în farfurie, astfel că la început a fost greu să gătesc în 60 minute preparate sofisticate.

 Și de ce ți-a fost teamă cel mai tare la început?

Da, au fost emoții, fiind ceva nou, colegi noi, echipa de filmare, camere care te analizează din toate unghiurile și care îți surprind fiecare gest sau reacție, dar pe parcurs m-am relaxat și a devenit ceva normal.

stefan-popescu-chefi-la-cutite-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Cât de puternică a fost concurența între voi? V-ați sabotat în timpul probelor?

Inițial, nu am vrut să o iau ca pe o concurență, eu mă simțeam ca la o sesiune de gătit între prieteni. Dar pe parcurs am realizat că DA, este o competiție aprigă și am tratat lucrurile ca atare. Ne-am și sabotat, mai în glumă, mai în serios… (râde)

Dacă ar fi să te asemuiești cu un condiment, care ar fi acela și de ce?

Mă asemăn cu pudra de curry, un amestec de mai multe condimente, aromate, fructate, dar și iuți. Un condiment care nu este iubit de toată lumea, incomod pentru unii, dar, care, în doza și combinația de ingrediente potrivită, poate eleva orice preparat.

Ce urmează pentru tine în perioada următoare, acum, că filmările s-au terminat?

În perioada de după filmări, revin la activitatea mea anterioară și petrec mai mult timp cu ai mei.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton