Chef Richard Abou Zaki a fost chiar concurent în sezonul 11 al emisiunii „Chefi la cuțite”. Iar acum, în sezonul 13 care va începe la Antena 1 din 18 martie, este mezinul de la masa juraților. Are doar 26 de ani și o stea Michelin.
Deși și-a finalizat formarea culinară în Italia, țara în care a emigrat alături de familia sa la vârsta de 5 ani și unde gestionează în prezent patru restaurante, Chef Richard Abou Zaki a început să-și construiască cariera la Londra. Juratul emisiunii „Chefi la cuțite” și-a început activitatea ca bucătar în faimosul restaurant „Le Gavroche”, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia.
Ulterior, tot în capitala regatului, Chef Abou Zaki a avut o întâlnire pe care o consideră azi cel mai emoționant moment al carierei sale: a avut privilegiul să gătească pentru regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.
Iar acum a intrat în show-ul culinar de la Antena 1 ca jurat cu drepturi depline alături de Chef Orlando Zaharia, Chef Ștefan Popescu și Chef Alexandru Sautner.
Aflăm mai multe din cele ce urmează…
Până acum, ați fost doar concurent în acest format. Dincolo de numărul orelor de filmare, cum s-a dovedit a fi funcția de jurat cu drepturi depline la „Chefi la cuțite”?
Să fiu jurat în cadrul aceste emisiuni este, cu siguranță, ceva nou pentru mine și emoționant, în același timp. Nu este un rol ușor, necesită carismă, simpatie, profesionism, pentru că televiziunea nu este ca bucătăria, iar acest show presupune un mix între cele două. Însă, ce pot spune este că în timpul filmărilor lucrurile au evoluat foarte natural.
Ați mai gătit până acum toți 4 împreună, cu alte ocazii?
Pe toți ceilalți trei chefi i-am cunoscut odată cu emisiunea, însă, în tot acest timp, am avut ocazia să-i cunosc și am descoperit trei oameni extraordinari, cu care am avut o chimie încă din primele momente. Niciunul dintre noi nu se aștepta să avem legătura asta specială.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 16
Aveți vârste diferite, experiențe diversificate. Care ar fi punctul vostru comun, dincolo de acest show și pasiunea pentru gastronomie?
Fiecare are experiența sa, dar clar punctul nostru forte, al tuturor, acesta este, gastronomia. Sigur că am mai descoperit că avem lucruri în comun, însă vă invităm să le descoperiţi împreună cu noi, în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la 20.30, la Antena 1. Cred că acest nou sezon va fi o surpriză plăcută pentru toți telespectatorii și sper să ajungem în sufletele oamenilor.
Ce te-a solicitat cel mai tare în acest sezon?
A existat o doză imensă de adrenalină în fiecare zi în care filmam. Pe mine, asta mă determina să ofer tot ce am mai bun. A fost o competiție acerbă între noi, dar, zi de zi, am încercat să facem din experiența asta una extraordinară.
Și de ce ți-a fost frică cel mai tare la început…
Nu a fost vorba despre frică, ci, mai degrabă, despre sentimentul de „nou”. Întreaga echipa ne-a făcut să ne simțim ca acasă, iar asta ne-a dat liniștea de care aveam nevoie, pentru a oferi tot ce avem mai bun.
Cât de puternică a fost concurența între voi? V-ați sabotat în timpul probelor?
Concurența a fost una imensă, ideea de competiție a fost una grea, dar vă promit că vă veți distra mult, atunci când se va difuza emisiunea. Toți ne doream să câștigăm, iar asta se va vedea și pe micile ecrane.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 9 / 16
Dacă ar fi să te asemuiești cu un condiment, care ar fi acela și de ce?
Eu aș fi five-spice, nu aș putea alege un singur condiment care să mă reprezinte, pentru că înglobez toate aceste cinci „trăsături”, atunci când vine vorba despre bucătărie.
Ce vei face în perioada următoare, acum, că filmările s-au terminat?
Eu am revenit în Italia, odată cu încheierea filmărilor și nu am avut nicio zi liberă, pentru că organizez restaurantele pentru sezonul de vară.
Foto: Antena 1; Instagram
Citește și: