Sezonul 15 al emisiunii „Chefi la cuțite” care a început la Antena 1 din 10 martie este unul plin de adrenalină, în cantități mari. Pentru că Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Orlando Zaharia și Chef Ștefan Popescu își doresc cu ardoare să câștige.
Deși este cel mai mic dintre bucătarii de la „Chefi la cuțite”, Richard Abou Zaki are o experiență gastronomică vastă. La doar 28 de ani, el deține un restaurant cu stea Michelin și a gătit pentru mari personalități internaționale.
Iar în show-ul culinar de la Antena 1 demonstrează din plin cât de competitiv este. Au devenit deja celebre replicile dintre el și Chef Alexandru Sautner. Nu degeaba, Irina Fodor a declarat despre ei că ar putea concura împreună în următorul sezon de „Asia Express”.
Aflăm mai multe detalii de la Chef Richard Abou Zaki din cele ce urmează…
Sezonul 15 „Chefi la cuțite” e deja pe post! Care sunt „ingredientele” speciale de data aceasta? Din punctul tău de vedere.
Eu aș zice că ingredientele speciale din acest sezon sunt, de fapt, ingredientele consacrate: pasiunea, dedicarea, dar și un mod nou de a vedea bucătăria. Este o revoluție culinară pe care noi o conturăm de la un sezon la altul. Iar în acest sezon 15 se vede că România poate avea mari realizări gastronomice cu niște bucătari incredibili care ne-au călcat pragul, dar și cu niște amatori super-pasionați. Însă dacă aș alege doar un ingredient din acest sezon, un ingredient al viitorului este curajul – de a veni, de a intra în joc, de a demonstra, de a arăta cine ești. Dacă ești curajos, ai viitor.
Ce aspecte ți-au dat bătăi de cap la filmări?
Bătăi de cap ne dau în primul rând amuletele. Toți știm că suntem patru bucătari buni, dar doar unul poate câștiga la fiecare înfruntare, iar asta ne doare. (râde) Cu atât mai mult când vorbim de restul punctajelor: să iei 2 nu-i nicio bucurie. Nu era nici la școală, nu-i nici aici. Pasiunea asta extraordinară din bucătărie ne arată, însă, de fiecare dată, pe fiecare exact așa cum suntem, cu maximă transparență. Eu nu credeam, de exemplu, că pot să am această naturalețe în televiziune și sunt fericit că am descoperit-o, pentru că așa mă poate cunoaște lumea cu adevărat și pot și eu să transmit ceea ce-mi doresc
Deja vă cunoașteți foarte bine. Dacă ai putea face schimb de calități ce ai lua de la colegii tăi?
Eu calmul de la Orlando l-aș lua. (râde) De la Sautner aș lua partea această vizionară în business, iar de la Ștefan aș lua energia lui.
Dar schimb de rețete faceți?
Da, facem schimb de idei, dar nu de rețete. Fiecare cu rețetele și cu identitatea lui.
Dintre concurenți, ce povești te-au luat cu totul prin surprindere de data aceasta?
Eu îmi amintesc de o concurentă abandonată de părinți, care și-a dezvăluit povestea impresionantă de viață și care a venit la „Chefi la cuțite” în speranța unei șanse. Pentru că această competiție despre asta este: despre pasiunea pentru bucătărie și o nouă șansă în viață pe care o poți primi. Aici, dacă îți dorești cu adevărat și te implici la maximum, îți poți schimba viitorul.
Și care sunt cele mai memorabile reacții pe care le-ai primit de la oamenii obișnuiți când te-au recunoscut pe stradă, în aeroport… etc?
Eu îmi amintesc de acest moment de pe aeroportul Fiumicino de la Roma: m-au oprit vreo 30 de persoane, care m-au înconjurat, dornice să facem poze. A fost ceva incredibil: „Ești chiar tu, Richard, de la Chefi la cuțite?”. Pentru mine momentele astea sunt super-emoționante. Și sunt foarte recunoscător pentru căldura aceasta primită de la oameni.
Dacă ați putea merge toți împreună în vacanță, în același timp, ce destinație ai alege?
Dacă e musai să mergem împreună în vacanță, trebuie să stăm cel mult trei zile, ca să nu ne batem. (râde) Eu aș merge cu ei la San Sebastian, în nordul Spaniei, pentru că e orașul cu cele mai multe stele Michelin din lume – și aș face din asta o experiență culinară în timpul căreia să dezbatem fiecare prânz și cină.
Foto: Antena 1 ; Instagram

VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 12
Citește și: