Homepage  / Vedete româneşti

Cum și-a descoperit Chef Orlando Zaharia pasiunea pentru gătit încă de când era copil: „Bucătăria m-a ajutat să-mi fac prieteni”

Cum și-a descoperit Chef Orlando Zaharia pasiunea pentru gătit încă de când era copil: „Bucătăria m-a ajutat să-mi fac prieteni”
6

de Redactia Tvmania

Mai sunt doar câteva zile până la premiera maraton a sezonului 13 Chefi la cuțite! Pe 18, 19 și 20 martie, de la 20:30, la Antena 1, va începe nou capitol în bucătăria celui mai apreciat cooking show din România: Chef Ștefan Popescu, Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia și Chef Alexandru Sautner sunt cei patru ași ai gastronomiei care vor ocupa scaunele de jurați, aducând în platoul show-ului impresionanta lor experiență.

Chef Orlando Zaharia și-a descoperit din copilărie pasiunea pentru gătit

Pregătiți să deguste cele mai variate preparate la preselecții și să descopere poveștile concurenților dornici să intre în echipele lor, jurații Chefi la cuțite vor trăi intens emoțiile acestui nou început, care reprezintă recunoașterea excelenței în arta culinară.

Chef Orlando Zaharia_3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

„Viața mea de-aici începe din nou. Eu, de-acum, voi vorbi despre momente de după venirea în juriul Chefi la cuțite”, a mărturisit Chef Orlando Zaharia, care  spune că a făcut primii pași în bucătărie încă din copilărie.

„Eu simt că bucătăria m-a ales, așa s-a întâmplat. Am gătit încă din copilărie, când eram la bunici, la țară, dar și în București. Făceam clătite pentru toți copiii de pe scara blocului meu. Veneam cu câte o rețetă de gogoși de la țară și le făceam prietenilor mei din București când eram copil. În felul ăsta, bucătăria m-a și ajutat să mă integrez în București, eu fiind un copil de la țară. Așa m-am apropiat de ei. Eu n-aveam jocuri, eu veneam cu gogoșele, cu clătite, cu pâine muiată-n lapte, dată prin ou și zahăr și prăjită-n tigaie. Țin minte că o tăiam cumva cuburi, ca să nu vadă că este pâine. Bucătăria m-a ajutat să-mi fac prieteni, să mă cunosc mai bine, să cunosc alți oameni și să dăruiesc”, a povestit Chef Zaharia despre începuturile sale.

Chef Orlando Zaharia are un CV impresionant

Asemenea multor oameni din acest domeniu, Orlando și-a descoperit dragostea pentru gătit la vârsta de 15 ani. În acea perioadă, a optat pentru un stagiu de practică la un hotel din București. Câștigând încredere în forțele proprii, la vârsta de 20 de ani, a decis să-și înceapă cariera ca bucătar pe un vas de croazieră.

La vârsta de 44 de ani, Orlando Zaharia se poate mândri cu succese remarcabile în lumea culinară. Experiența sa vastă include colaborări cu restaurante de lux atât din țară, cât și din străinătate, unde și-a lăsat amprenta sa asupra numeroaselor preparate.

Azi, juratul Chefi la cuțite poartă titlul de „bucătarul de aur al Bucureștiului”, având un CV de top, în care a adunat 30 de ani de experiență. A lucrat ca bucătar pentru Președinția României, a fost membru în echipa națională de bucătari și cofetari a României, la Erfurt 2012 și Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume.

Alături de Chef Orlando Zaharia, pe 18 martie, de la 20:30, la Antena 1, vor inaugura sezonul 13 Chefi la cuțite jurații Richard Abou Zaki, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner, maeștrii gastronomiei gata să descopere noi talente în bucătărie, dar și să se întreacă în cele mai delicioase preparate, pentru cele mai râvnite amulete din istoria competiției. 

Sursă foto: Antena 1

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton