; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Chef Hadad

Chef Hadad: “Am gătit cu masca de gaze pe faţă”

26 October 2012

Începând din 5 noiembrie, alături de Tudor Constantinescu şi Nicolai Tand, Chef Joseph Hadad va arbitra, la “Top Chef”, lupta a 24 dintre cei mai buni bucătari din România.

A gătit pentru regele Juan Carlos, pentru Madonna, Michael Jackson, Bill Clinton, prinţul de Liechtenstein, Gorbaciov, Mitterand, iar înainte de a ajunge la Bucureşti a lucrat la cel mai faimos hotel din Israel, King David.

Acolo, Chef Joseph Hadad a prins perioada războiului cu Irak, atacurile din Israel şi îşi aminteşte cum gătea cu masca de gaze pe faţă pentru clienţii săi, echipaţi la rândul lor cu astfel de măşti.

“La King David se intră foarte greu. Trebuie să fii un foarte bun profesionist, pentru că acolo vin numai şefi de state, prim-ministrul nostru, se organizează mese oficiale. Norocul meu a fost că ei au ştiut cine sunt. Am mers direct la bucătăria rece, unde îmi place cel mai mult. Şi am urcat, încet-încet. Eram bucătar, Chef de party, acesta are în subordine două-trei persoane şi pregăteşte gustarea caldă. În 1992, a venit războiul puternic cu Irakul, cu Saddam Hussein.

Toată lumea de la Tel Aviv, Haifa, din toată din zona acceea unde au curs rachetele a fugit în Ierusalim. Îmi amintesc că în bucătăria hotelului găteam cu masca de gaze pe faţă. Şi noi, şi clienţii, toată lumea purta măşti”, povesteşte Chef Joseph Hadad.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare